Boundless kommer till PS4

Finns det inte längre några gränser för hur stora spel som kan utvecklas? Det är frågan som jag ställer mig titt som tätt nu för tiden. Jag tyckte att Minecraft tänjde på gränserna men nu när jag ser vad indieutvecklarna skapar blir jag alldeles häpen.

Vi har redan sett smakprov på (och längtar efter) de episka äventyren som utlovas i till exempel Abzû och No Man’s Sky men nu på Paris Games Week visade även utvecklarstudion Wonderstruck upp sitt kommande spel: Boundless.

Spelet, eller upplevelsen, har varit under utveckling sedan 2014 då det kallades OORT Online och människorna bakom detta är utvecklare från både Electronic Arts och Lionhead. Om du har lätt för att fastna i oändliga världar, unikt skapade av algoritmer och gillar att utforska, bygga eller interagera med spelare runt om i världen, ska du nog hålla ögonen på Boundless.

Förutom att upptäcka och skapa, kan du som spelare även specialisera dig på något du tycker är riktigt kul att göra. Till exempel kan du erbjuda dina tjänster till andra spelare i egenskap av mästerbyggare, öppna ett zoo eller uppfinnare; som vanligt är det bara din egna fantasi som sätter gränserna för vad du kan göra i spelet.

Boundless är planerat att släppas till PlayStation 4 under 2016. Specialutgåvan som inkluderar 24 extra timmar per dygn är tyvärr inte utannonserad ännu.

Är du intresserad av att börja utforska världarna i Boundless?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.