Beyond: Two Souls släpps till PS4 nästa vecka

Det har länge varit klart att nyversioner av Quantic Dreams PlayStation 3-skapelser Heavy Rain och Beyond: Two Souls, men släppdatumen för dessa spel har lyst med sin frånvaro. Jag tippade själv att vi skulle få informationen både under E3 i somras och sen under Paris Games Week för några veckor sedan, men fick fel i båda fall.

Nu har dock Sony äntligen lyft på skynket och det visar sig att vi får ta del av Beyond: Two Souls redan nästa vecka.

Det betyder att vi får återbekanta oss med Jodie och följa hennes traumatiska uppväxt där hon tampas med psykologer och en efterhängsen ande som heter Aiden. Viktigast av allt är att vi får se en mer högupplöst skildring av Willem Dafoe och hans karaktäristiska ansikte. I samband med dessa nyheter släppte även Sony en trailer som gav små smakprov på de grafiska uppgraderingarna, men själv hoppas jag mest på att spelet flyter lite bättre PS3-versionen som emellanåt hade en del problem att hålla vettig bildfrekvens.

När det gäller Heavy Rainsom jag för övrigt gillade bättre än Beyond: Two Souls, får vi vänta till mars för att få lov att spela den putsade versionen på PlayStation 4. Då kommer dessutom en samlingsutgåva med båda spelen släppas, men om du köper Beyond: Two Souls innan dess kommer du att få köpa Heavy Rain till ett rabatterat pris när det väl släpps. Jag ser verkligen fram emot att uppleva dessa gripande berättelser igen, och trots att spelen till stor del bygger på tajmade knapptryckningar är underhållningsvärdet högt tack vare intressanta karaktärer och situationer.

Kommer du att köpa dessa nyversioner?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.