Uppdaterat: Assassin’s Creed: Syndicate visas upp ikväll

Det är dags för en av de årliga Ubisoft-traditionerna. Under förra veckan släppte utvecklarna en kort trailer som tillkännagav att de ikväll ska visa upp årets upplaga av lönnmördarspelet. Inte helt oväntat började snart informationen läcka ut från diverse håll, och stora delar av detaljerna finns redan tillgängliga.

Redan under förra året dök det upp information om att årets spel skulle ta steget från renässansens Paris till ett viktorianskt London, och denna läcka tycks överensstämma med den senaste information som både Kotaku och Polygon har tagit del av. Det skiljer sig dock på en punkt. Spelet heter inte längre Assassin’s Creed: Victory, utan istället Assassin’s Creed: Syndicate.

Spelet ska alltså utspela sig i London under den industriella revolutionen, vilket är en väldigt spännande historisk tidpunkt tillsammans med en unik plats och miljö jämfört med tidigare spel i serien. Protagonisten är en lönnmördare vid namn Jacob Frye, men det finns goda nyheter på denna front! Ubisoft lyssnade på förra årets kritik och har även lyckats väva in en kvinnlig protagonist, närmare bestämt Evie som är Jacobs syster. Det gläder mig att se att Ubisoft har haft möjligheten att expandera så pass att de nu har resurser att modellera kvinnor också.

Trots att spelserien är i en långsam nedåtgående trend (med Assassin’s Creed IV: Black Flag som undantag) ser jag fram emot detta årliga släpp. Jag hoppas dock att de förstår att de absolut måste dra i handbromsen när det gäller innehåll i spelet. Som jag nämnde i min recension av Assassin’s Creed Unity (7/10) innehåller spelet löjliga mängder sidouppdrag och samlingsbara föremål samtidigt som du aldrig tillåts utforska i fred, utan ständigt påminns av spelet om vad du måste göra. Det är väldigt stressande och sliter dig ur stämningen gång på gång, och är något som Ubisoft gör sig skyldig till i flera andra spel också.

Ryktena säger att Assassin’s Creed: Syndicate inte kommer att ha något flerspelarläge, vilket är en bra start om man ser ur perspektivet att inte proppa in för mycket i spelet. Även om de kooperativa uppdragen var en bra idé i Unity, var de ganska trasiga och i slutänden var de bättre i teorin än i praktiken.

Jag ser fram emot att se mer om spelet ikväll kl 18.00 då den officiella avtäckningen sker. Jag förmodar dock att detta bara är ett upplägg inför ett större avtäckande på E3-mässan om en månad.

Uppdaterat:

Evenemanget är nu över och vi fick inte bara en trailer utan två stycken som du kan se nedan!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.