Månadens höjdpunkter [Maj 2021]

Sköna maj är här i detta pandemins andra år och med det väntar som vanligt nya spelsläpp. Bland höjdpunkterna den här månaden har jag valt ut en uppföljare, en återutgivning och ett helt nytt spel. Förutom de utvalda spelen finns det precis som vanligt en salig blandning av andra spel att välja på där det borde finnas något som passa alla.

Ett halvår in i PlayStation 5:ans liv är det fortfarande en majoritet av spel som släpps för PlayStation 4, men det känns som om fler och fler spel släpps för båda plattformarna.

Resident Evil 8 Village (PS5, PS4) – 7 maj

Om du gillar skräckspel har du säkert inte missat att Resident Evil-serien har haft flera framgångsrika år med uppföljare och nytolkningar av de äldre spelen. Berättelsemässigt är detta en fortsättning av Resident Evil 7: Biohazard (9/10) och Ethan Winters är än en gång spelets protagonist. Den här gången utspelas berättelsen i en by som kanske inte helt oväntat bjuder på diverse otäcka företeelser. På förhand har jättevampyren Lady Dimitrescu fått mycket uppmärksamhet och har fått en närmast manisk följarskara i sociala medier. Förutom det klassiska äventyrsläget finns det även ett flerspelarläge och ett mer actionbetonat spelläge.

Mass Effect Legendary Edition (PS4) – 14 maj

Om du av någon outgrundlig anledning missade att spela Mass Effect-trilogin för ett par konsolgenerationer sedan får du nu chansen att rätta till det. Mass Effect Legendary Edition är en samling av alla tre action-rollspelen och all enspelar-DLC inklusive både expansioner, vapen och kosmetiska uppgraderingar. Hela spelmotorn är omarbetad och utlovar högre upplösning och bättre texturer. Samlingen har inga ytterligare prestandaförbättringar för PlayStation 5 och det finns för tillfället inga planer på ytterligare plattformar. Själv tillhör jag team FemShep och funderar på att spela om det som en manlig Shepard för att få höra om den manlige röstskådespelaren är lika bra (Har du bara spelat igenom spelen en gång???. reds. anm.).

Biomutant (PS4) – 25 maj

Biomutant är ett svenskutvecklat actionrollspel i en öppen värld. På ytan känns det som en tolkning av det klassiska papper-och-pennarollspelet Mutant där muterade djur likt en fabel tillhör världen. Berättelsen handlar om att giftig olja sipprar upp från underjorden och förgiftar världsträdet och känns som en allegori för klimatförändringarna. Det utlovas en förgrenad handling och ett karmasystem som påverkar vilka följeslagare du kan ta med dig och hur de reagerar i olika situationer. Biomutant är det första spelet från studion Experiment 101 som bland annat består av avhoppare från Avalanche som jobbat med Just Cause-serien tidigare. Det var spelbart på Gamescom redan 2017 och nu har det äntligen blivit dags att få uppleva slutresultatet.

Övriga spelsläpp

 • The Colonists (PS4) – 4 maj
 • Hood: Outlaws and Legends (PS5, PS4) – 10 maj
 • Subnautica: Below Zero (PS5, PS4) – 14 maj
 • Leisure Suit Larry – Wet Dreams Dry Twice (PS4) – 18 maj
 • Aerial_Knight’s Never Yield (PS5, PS4) – 19 maj
 • Akiba’s Trip: Hellbound & Debriefed (PS4) – 20 maj
 • Void tRrLM();++ //Void Terrarium++ (PS5) – 21 maj
 • Knockout City (PS4) – 21 maj
 • Rust (PS4) – 21 maj
 • King of Seas (PS4) – 25 maj
 • Shin Megami Tensei III Nocturne HD Remaster (PS4) – 25 maj
 • Earth Defense Force: World Brothers (PS4) – 27 maj
 • Call of the Sea (PS5, PS4) – maj

Vad ser du fram emot mest bland maj månads spelsläpp?

Ett svar
 1. Alestes Alestes

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.