Månadens höjdpunkter [Juni 2019]

Den blomstertid nu kommer och allt det där. Mellan alla studentskivor, skolavslutningar, nationaldagar och midsommarfiranden bjuder månaden självklart även på några trevliga spelsläpp.

I juni kan du se fram emot återutgivningar av japanska rollspel, en spin-off från Yakuza-serien, ett Diablo-doftande Warhammer-spel och mycket, mycket mer. Jag har som vanligt valt ut några av de spel som jag ser fram emot mest.

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II (PS4) – 7 juni

Om du följt bloggen i några år kanske det inte är någon överraskning att jag tar med The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II på listan. Det har äntligen blivit dags för den högupplösta PC-portningen att släppas på PlayStation 4 och denna direkta uppföljare till The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel (10/10) lyckas med konststycket att göra ett i stort sett perfekt stridssystem ännu lite vassare.

De älskvärda kamraterna i klass VII är tillbaka och karaktärsgalleriet utökas ytterligare. Berättelsen eskaleras och trots att skolan finns med i bakgrunden känns allting geografiskt mycket större. Om du har det minsta intresse av japanska rollspel är det här en serie du inte får missa och nu har du chansen att spela igenom de två första delarna innan den PlayStation 4-exklusiva tredje delen släpps i höst.

Bloodstained: Ritual of the Night (PS4) – 18 juni

Castlevania-skaparen och spelproducenten Koji Igarashi lämnade Konami 2014 och många fans efterfrågade fler Metroidvania-spel från honom eftersom han trots allt skapat en ganska stor hörnsten för hela genren. Efter en otroligt framgångsrik Kickstarter-kampanj som drog in ofantliga 5,5 miljoner dollar och ett släpp av en retroversion i form av Bloodstained: Curse of the Moon (6/10) är det då dags för huvudspelet att släppas till allmänheten. 

Spelet bjuder på sidoscrollande action i 2,5D och spelmekaniken påminner starkt om senare versioner av Castlevania och en av de mest älskade delarna, Castlevania: Symphony of the Night, har angetts som en inspirationskälla. Som väntat bjuds du på en mörk värld full av monster och magi och du spelar den föräldralösa flickan Miriam som fått kristallbaserade demonkrafter efter att alkemistgillet experimenterat på henne. Det ska finnas rollspelselement där du utvecklar färdigheter och förmågor genom att besegra fiender och hittar och knåpar ihop bättre utrustning.


The Sinking City (PS4) – 27 juni

Frogwares ligger sedan tidigare bakom Sherlock Holmes-spelen och har nu tagit steget över till skräckgenren och H.P. Lovecraft. I detta detektivspel i en öppen värld spelar du privatdetektiven Charles W. Reed som ska utreda en mystisk översvämning i den lilla staden Oakmont, Massachusetts. Precis som i många andra spel i Lovecraft-genren, utspelas det på 1920-talet och kombinationen med låg teknologisk nivå och skräck funkar ju alltid bra tillsammans.

Från förhandsinformationen har vi fått veta att det primärt är ett detektivspel där utforskning och problemlösning är i fokus, men det finns även actionsekvenser där du tar till vapen mot övernaturliga motståndare. Både stämningen och berättelsen känns på förhand som starka kort och jag ser fram emot att se om Lovecraft-inspirationen slår väl ut.

Övriga spelsläpp

 • The Elder Scrolls Online: Elsweyr (PS4) – 4 juni
 • Warhammer: Chaosbane (PS4) – 4 juni
 • World End Syndrome (PS4) – 14 juni
 • Mini-Mech Mayhem (PSVR) – 18 juni
 • Vacation Simulator (PSVR) – 18 juni
 • Crash Team Racing Nitro-Fueled (PS4) – 21 juni
 • Judgment (PS4) – 25 juni
 • Monster Jam Steel Titans (PS4) – 25 juni
 • Mutant Year Zero: Road to Eden (PS4) – 25 juni
 • F1 2019 (PS4) – 28 juni

Vad ser du fram emot mest i juni?

4 kommentarer
 1. Niklas Storm
 2. Alestes Alestes
 3. Thomas Thomas
 4. Kristoffer Nyrén Krille

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.