Månadens höjdpunkter [Juni 2017]

Vi börjar röra oss mot sommartider, och med detta kommer ett lite mer blygsamt tempo när det gäller spelsläppen. Det känns dock ganska välkommet med lite andrum med tanke på hur första halvan av året har sett ut. Flera av de spel som vi har delat ut fina betyg till på PSbloggen under 2017 har jag inte ens hunnit röra, och det är nästan så att jag hoppas på lugn och ro samt mycket regn denna sommar.

Tekken 7 (PS4)

Månaden börjar starkt med en efterlängtad uppföljare i den populära fightingserien Tekken. Jag är långt ifrån en expert inom genren, men detta är den serie som har lyckats klicka bäst med mig och där jag faktiskt kan kedja ihop fler än två rörelser åt gången. Massor av timmar tillbringades med både Tekken 3 och Tekken Tag Tournament, och jag ser därför fram emot att se vad Tekken 7 har att erbjuda. Det återstår att se om jag har kvar några färdigheter sedan förra spelet, men några grunder med Xiaoyu kommer nog aldrig att lämna ryggraden.

Wipeout Omega Collection (PS4)

En klassisk PlayStation-serie får nu äntligen ta steget till PlayStation 4, och det handlar förstås om den legendariska Wipeout-serien. Högt tempo, komplexa nivåer och hårda strider är de fundamentala bitarna i denna futuristiska racingmiljö, och jag har en känsla av att det kommer att göra sig ypperligt i 4K-upplösning på PlayStation 4 Pro.

Spelen i samlingen är portningar av PS3- och Vita-spelen, men förhoppningsvis kan vettiga försäljningssiffror övertala Sony om att vi behöver ett nytt spel i serien. Studio Liverpool är nedlagd sedan länge dessvärre, men det finns säkert gott om talangfulla utvecklare som skulle jubla om de fick chansen att återuppväcka denna härliga racingserie.

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy (PS4)

Många fans bad om det under en längre tid, och nu kommer de att få precis vad de önskade. Crash Bandicoot gör sin återkomst på PlayStation 4 i form av nyversioner av de tre gamla PlayStation-spelen, och det ska bli intressant att se hur de gamla Naughty Dog-utvecklade spelen håller idag.

Även om jag gillar plattformsspel har jag inte alltför goda minnen från vissa av sektionerna i dessa spel, då många utmaningar gick ut på att springa mot kameran. Det är en ful ovana som Naughty Dog även har hållit kvar i med Uncharted-serien, och det har aldrig varit en bra idé. Det är dock svårt att argumentera mot charmen i dessa gamla spel, och det blir förmodligen ett nostalgiskt återvändande för mig förr eller senare.

Övriga spelsläpp

 • The Elder Scrolls Online: Morrowind (PS4)
 • Dirt 4 (PS4)
 • Victor Vran (PS4)
 • Windjammers (PS4)
 • Dark Rose Valkyria (PS4)
 • Final Fantasy XIV: Stormblood (PS4)
 • Danganronpa Another Episode: Ultra Despair Girls (PS4)
 • Valkyria Revolution (PS4, Vita)
 • The Golf Club 2 (PS4)
 • Elite Dangerous: Legendary Edition (PS4)

Vilket spel ser du mest fram emot?

Ett svar
 1. Alestes Alestes

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.