Månadens höjdpunkter [Januari 2021]

Nytt år och nya möjligheter! Precis som vanligt så börjar året aningen långsamt och jag skulle vilja påstå att det bara finns några enstaka storsläpp. Förhoppningsvis har du fått något bra spel i julklapp som tar dig igenom januari ifall det inte finns något som faller dig i smaken.

Jag har iallafall som vanligt valt ut tre godbitar som jag tycker sticker ut lite extra i positiv bemärkelse.

Hitman III (PS4, PS5) – 20 januari

Agent 47 är tillbaka i den åttonde delen i huvudspelserien och den tredje och avslutande delen i World of Assassination-trilogin. I grund och botten handlar det om ett smygaspel där du reser jorden runt för att lönnmörda olika figurer. Den här delen bjuder på sex nya platser som innefattar Dubai och Berlin. Om du äger de två tidigare delarna i trilogin kommer du också att kunna importera kartorna och spela i det här spelet. Det har utlovats PlayStation 5-optimeringar och nytt för den här delen är PlayStation VR-stöd som också är bakåtkompatibelt med kartor från de två senaste spelen.

Till skillnad från Hitman 2 (8/10) så är flerspelarläget borta, och Sniper Assassin spelas nu i enspelarläge. De danska utvecklarna har sagt att den här delen är betydligt mörkare och mer anpassad för en mogen publik än de tidigare delarna.

Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy (PS4, PS5) – 26 januari

Atelier-serien har blivit en riktig långkörare och för första gången släpps ett spel även för PlayStation 5. Det har gått tre år sedan det första spelen i den här berättelsen och Ryza är den enda av äventyrargänget som är kvar på den mystiska ön. Hon får ett meddelande om en mystisk, glödande sten och ett nytt uppdrag är ett faktum!

Den här gången bjuds det på en del nyheter. När du utforskar nya områden finns det nu möjlighet att dyka och undersöka undervattensmiljöer. Dessutom finns det nu växter som du kan klättra på och ett magiskt rep som kan svinga dig till nya platser. De actionbaserade striderna utlovas vara ännu snabbare och du kan byta aktiv karaktär med en knapptryck. Dessutom har alkemi-delen utvecklats och har något som kallas material-loopar som både ska förenkla upptäckter av recept för nya spelare och göra det möjligt att utföra avancerade kombinationer för mer erfarna återvändare.

The Pedestrian (PS4, PS5) – 29 januari

Detta pusselspel släpptes till PC-plattformar i januari 2020 och avtäcktes på en State of Play för både PlayStation 4 och 5. Det har ett unikt upplägg där du manipulerar skyltar för att få fotgängarfiguren att kunna röra sig framåt.

The Pedestrian har fått väldigt fin kritik och egenskaper som lyfts fram är stark pusseldesign och ett bra musikspår. Om några veckor får du chansen att uppleva det och bilda dig en egen uppfattning.

Övriga spel

 • Iris.Fall (PS4) – 8 januari
 • Five Nights at Freddy’s: Core Collection (PS4) – 12 januari
 • Scott Pilgrim vs. the World: The Game – Complete Edition (PS4) – 14 januari
 • MXGP 2020 (PS5) – 14 januari
 • Ride 4 (PS5) – 21 januari
 • Gravity Heroes (PS4) – 22 januari
 • Bladed Fury (PS4) – 22 januari
 • Cyber Shadow (PS4) – 26 januari
 • Ar Nosurge DX (PS4) – 28 januari
 • Ciel Nosurge DX (PS4) – 28 januari
 • Disgaea 6: Defiance of Destiny (PS4) – 28 januari
 • Märchen Forest: Mylne and the Forest Gift (PS4) – 28 januari
 • Sword of the Necromancer (PS4) – 28 januari
 • Re:Zero − Starting Life in Another World: The Prophecy of the Throne (PS4) – 29 januari

Vad kommer du att köpa och spela i januari?

Ett svar
 1. Alestes Alestes

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.