Månadens höjdpunkter [Februari 2017]

Efter en överraskande fullproppad start på året närmar vi oss februari, och åtminstone till antalet spelsläpp en lite lugnare period. Vi skulle ju ursprungligen få ta del av det hett efterlängtade Persona 5 denna månad, men som bekant dröjer detta till april istället. Till dess finns det dock en del andra godbitar som vi kan sysselsätta oss med den kommande månaden.

Sniper Elite 4 (PS4)

Det är ju ingen hemlighet att jag är ganska förtjust i spel som tillåter mig att smyga. När jag dessutom får göra detta i historiska scenarier tillsammans med ett prickskyttegevär är det ju bara en bonus. Sniper Elite-serien har hängt med ett tag, och trots att de första två spelen var ganska kantiga och bökiga att spela fanns det ett väldigt bra fundament där.

I tredje spelet började även det tekniska hamna på plats, och både spelnivåerna och ambitionerna expanderades markant. I detta fjärde spel kommer du att få röra dig i ganska omfattande sandlådenivåer, och nu går det dessutom att klättra för att nå det där perfekta skyttevärnet. Röntgenkameran som visar skadan du åsamkar med dina noga planerade skott är förstås tillbaka, galnare och mer detaljerad än någonsin.

Nioh (PS4)

Förra året fick vi till slut bekanta oss med ett par spel som hade nästan absurt långa utvecklingstider, men faktum är att Nioh slår både Final Fantasy XV (8/10) och The Last Guardian (8/10) på fingrarna på denna front. Spelet tillkännagavs redan 2004, och bortsett från sporadisk information här och var, fick vi inte reda på något konkret förrän 2015 när spelet visades upp på Tokyo Game Show.

Det som erbjuds är en berättelse som bland annat är inspirerat av From Softwares populära Souls-spel, vilket givetvis tilltalar mig på många plan. Efter att ha testat den första beta-versionen ryggar jag dock tillbaka varje gång jag tänker på spelet, för maken till oförlåtande spelmekaniker har jag sällan varit med om. Detta ska ha balanserats sedan dess, vilket gör mig hoppfull inför slutproduktens lansering. Upplägget och miljöerna ser ut att hålla toppklass, och nu återstår det bara att se om jag kommer att besegra spelet eller vice versa.

Ys Origin (PS4, Vita)

Ys är en långlivad rollspelsserie som jag faktiskt aldrig har testat, trots att det finns många element som jag borde gilla. Spelet har några år på nacken, med tanke på att det släpptes i Japan redan 2006 till PC, men nu är det dags för en portning av verket till både PlayStation 4 och PlayStation Vita.

Spelet ser ut att kunna bjuda på actionfyllt grottutforskande med en gnutta pussel och gigantiska bossar, och dessa element kan vi ju inte få för mycket utav. Jesper utnämnde även spelet till ett av de 12 mest lovande spelen till PlayStation Vita i år, och med tanke på hans erfarenhet av japanska rollspel på Vitan tror jag att det är ett säkert kort att detta blir en trevlig upplevelse.

Övriga spelsläpp

  • Touhou Genso Wanderer (PS4, Vita)
  • For Honor (PS4)
  • Deformers (PS4)
  • Night in the Woods (PS4)
  • Berserk and the Band of the Hawk (PS4, Vita)
  • Lego Worlds (PS4)

Vad ser du mest fram emot under februari?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.