Sony visar upp tjänsten Playstation Now

Spekulationerna var många när Sony köpte streamingföretaget Gaikai i mitten av 2012. Företaget har givit oss ett par vaga fingervisningar under 2013 men nu under presskonferensen på CES i Las Vegas kom så äntligen något någorlunda konkret.

Under 2014 kommer Sony att lansera Playstation Now, en strömmningstjänst för spel ifrån de tre tidigare Playstation-konsolerna. Den kommer att fungera på både Playstation 3, Playstation 4 och Playstation Vita. Dessutom kommer årets modeller av tv-apparater från Sony att ha tjänsten inbyggd och slutligen även appar till surfplattor och telefoner lite senare.

Det kommer att finnas två olika alternativ för att få tillgång till spelen på Playstation Now. Antingen abonnerar du på hela biblioteket för en fast månadsavgift eller så hyr du spelen enskilt.

En stängd testversion av tjänsten är på gång redan nu under Januari och i sommar hoppas Sony lansera tjänsten på Playstation 4 och Playstation Vita. Detta gäller dock USA så det återstår att vilka planer de har för Europa och övriga världen.

Potentialen i applikationen är uppenbar och om Sony gör det här rätt sitter de utan tvekan på ett riktigt trumfkort. Problemet är att de ännu inte klargjort hur stort eller litet biblioteket kommer att vara när tjänsten lanseras – kritisk information som helt kommer att hjälpa eller stjälpa om du frågar mig.

Hur är det med dig, rynkar du på näsan eller kissar du på dig av upphetsning?

10 kommentarer
 1. Galten
 2. Jonas Aronsson Jonas Aronsson
 3. Alestes Alestes
  • Fredrik Johansson Fredrik Johansson
   • Alestes Alestes
 4. Quint Quint
 5. jonasbylin jonasbylin
 6. SonicTheFudgehog SonicTheFudgehog
 7. Simon Campanello Simon Campanello
 8. Joakim Håkansson Joakim Håkansson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.