Dark Souls II: Bossguiden – Del 8

Nu är vi här. Slutet är bara runt hörnet, men innan dess finns det ett par ganska omfattande utmaningar kvar. En av dessa bossar är en totalt frivillig sådan, men är helt klart en av spelets höjdpunkter. Är du redo att avsluta den långa resan genom Drangleic?

Darklurker

Denna boss får du jobba lite för att komma fram till eftersom du måste gå med i Abyss Covenant och rensa tre stycken grottor innan du döms värdig att möta Darklurker. När du väl kommer dit möts du av en änglalik varelse som verkligen älskar att ställa till problem för dig.

Första halvan av striden är inte så hemskt komplicerad. Bossens närstridsattacker är ganska lättlästa och det enda du behöver hålla stenkoll på är när han använder magier, och dessa är också hyfsat enkla att undvika om du håller dig mobil. Den riktiga fighten börjar när du fått ner bossen till halv hälsa eftersom han då beslutar sig för att det känns ensamt med bara en boss och delar upp sig i två.

Då förvandlas striden till en panikartad övning i simultankapacitet eftersom du behöver ha koll på vad båda gör och se till att du inte hamnar i korseld. Detta gäller dock mest för närstridskaraktärer eftersom det är lättare att hålla överblick på bossarna på avstånd. Är du dessutom en magiker med Great Lightning Spear har du – liksom jag i klippet ovan – tagit bort all utmaning ur fighten. Darklurker är extremt känslig mot Lightning och jag hann nästan döda honom när han delade sig.

Har du problem med bossen i närstrid kan jag rekommendera att du använder någon Pyromancy som till exempel Flame Swathe. Darklurker är relativt känslig mot eld också och eftersom vem som helst kan använda Pyromancy utan att behöva dumpa poäng i Intelligence eller Faith kan det vara en bra utväg. Det fick jag själv göra under min första genomspelning.

Throne Watcher & Throne Defender

Detta är ännu en rolig strid som är utmanande och otroligt bestraffande om du gör minsta lilla misstag. De här två riddarna har en närmast telepatisk förmåga att läsa av när du tänker attackera eller dricka Estus och kommer då rusandes med svärden i högsta hugg.

Vad som komplicerar det hela ytterligare är att de båda måste dö relativt samtidigt eftersom de annars väcker sin polare till liv igen – med full hälsa förstås! Du måste därför alternera skada på fienderna för att se till att du slipper denna huvudvärk. Till saken hör dock att den vita riddaren tål betydligt mindre stryk än den svarta och det kan därför ibland vara svårt att få skadan att vara jämn.

Nyckeln till denna strid är att tålamod och att inte förivra dig. Du vinner på defensivt tänkande och på att studera fienderna innan du gör något. De vanligaste attackkombinationerna från bossarna kan du se i klippet ovan och taktikerna är egentligen identiska för både magiker och närstridskaraktärer. Vänta ut dina fiender till öppningen finns där och slå till, men tänk defensivt i första hand. Det kanske ser ut som att du har läge att slå ett extra slag, men det kommer snabbt att motbevisas i de flesta fall.

Nashandra

Nu är det dags. Sista bossen, och det betyder väl en episk strid mot den svåraste fienden i spelet? Nej, inte direkt. Nashandra är faktiskt en av de klenare bossarna i den sista tredjedelen av spelet, men det finns ändå en del att tänka på innan du kan räkna dig själv som segrare.

Hon älskar verkligen förbannelser och kan därför kapa ner din maximala hälsa rätt omgående om du inte agerar fort. Det första hon gör är att slänga upp ett gäng molnliknande förbannelser som omger henne, och ditt första drag är att ta sönder åtminstone en av dem så att du har ett säkert ställe att stå på. Detta gör du enklast genom att rulla genom molnet när du är inuti det. Det är ett betydligt effektivare sätt än att försöka slå bort det eftersom det är lätt att missa.

När detta är gjort kan du fokusera på Nashandra istället. Hon har ett par olika attacker att hålla utkik efter och de du vill framkalla är hennes laserstråle som går rakt fram. Om du bara rullar åt sidan när hon gör denna har du guldläge att få in några smällar. Samma sak gäller när hon försöker slå ner dig i marken med lien, eftersom hon återhämtar sig ganska långsamt efter detta.

Ett par attacker som hon inte hann visa i klippet är att hon kan explodera om du är för nära henne under en längre period. När du ser att hon laddar upp är det dags att lägga benen på ryggen helt enkelt. Hon har även svepattacker med lien som är rätt vanliga om du är nära henne, och dessa är bäst att rulla undan från så att du får en öppning för att kontra.

När du slutligen besegrar Nashandra kan du luta dig tillbaka och avnjuta segerns sötma. Du har lyckats kämpa dig igenom ett utmanande och givande spel som helt klart är ett av årets bästa oavsett kategori. Känner du däremot att det här var lite för enkelt är det bara att hoppa in i New Game+ för att vrida upp motståndet ytterligare. Mina oredigerade avslutande äventyr kan du se här.

2 kommentarer
  1. Quint Quint
    • Johan Lindros Johan Lindros

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.