Dark Souls II: Bossguiden – Del 5

Nu är det dags att slutföra första halvan av spelet genom att samla ihop de två resterande Great Souls som behövs för att ge inträde till Drangleic Castle och de hemskheter som gömmer sig där inne.

Prowling Magus:

Här är en strid som sätter din förmåga att hantera grupper av fiender på prov. Varje enskild fiende är ingen direkt utmaning, men i grupp kan du ganska fort råka illa ut om inte håller dig mobil.

De huvudsakliga fienderna du behöver oroa dig för är Prowling Magus och de två vitklädda magikerna då dessa är de mest offensiva i gruppen. Zombierna kan också ställa till besvär om du skulle råka bli inboxad i ett hörn, men de tål samtidigt väldigt lite stryk.

Om du fokuserar på närstrid är bästa taktiken att ha ett långt vapen med svepande attacker, som till exempel Halberd eller ett stort svärd. På så vis kan du rensa ut rummet relativt fort utan att behöva sikta på varje enskild fiende. Det är dock fortfarande viktigt att du rör dig i hela rummet så att du inte blir sönderskjuten av magikerna. Akta dig även för Prowling Magus som har en elak magisk explosion om du kommer för nära. När du ser att han laddar upp behöver du backa ganska fort.

Som magiker är det en relativt enkel strid förutsatt att du använder rätt magier. Flame Swathe, Firestorm, Chaos Storm eller Soul Appease är bra exempel på vad du kan använda för att tömma rummet ganska snabbt.

Om du behöver lite andrum rekommenderar jag att springa och gömma dig bakom bänkarna. De brukar oftast täcka magiattacker och tillåter dig att hela i lugn och ro.

The Duke’s Dear Freja:

Om du lider av spindelfobi har du förmodligen redan lagt ner spelet med tanke på hur många sådana du möter på vägen hit. Om inte får du möta en av de bossar i spelet som kan vara antingen en av de enklare fighterna i spelet, eller helt omöjlig.

Det viktigaste att fokusera på när du kommer in i rummet är att göra dig av med småspindlarna så att du i lugn och ro kan fokusera på den stora tvehövdade besten. Detta gör du enklast genom magier som gör skada över ett större område eller med ett närstridsvapen med svepande attacker.

När detta är avklarat är det dags att hoppas på att den stora spindeln är på gott humör. I klippet ser du vad som behöver hända i en optimal fight, men ibland vill hon inte använda sin laserattack alls av någon anledning. Så fort du ser bossen stegra upp ska du börja springa så fort du kan till höger om Freja för då har du läge att få in ett par attacker på det bakre huvudet. Om allt går som det ska kan du repetera detta till du är klar.

Problem kan dock uppstå i form av att hon skjuter nät på dig. Blir du träffad av nät är det i princip dags att börja planera din väg tillbaka till bossen från lägerelden för du kan inte röra dig alls. Du kan även ha otur och råka ut för att bossen hoppar och placerar sig på olämpliga ställen som gör att du inte kommer åt det bakre huvudet. Lägg även märke till att nya småspindlar dyker upp efter ett tag och de kan verkligen förstöra din rytm om du inte tar hand om dem fort.

Royal Rat Vanguard:

Den andra av två strider mot råttor, men denna är betydligt enklare än den förra. När du kommer in i rummet väller det ut råttor från väggar och tak och det är lätt att bli förvirrad eftersom det inte finns en tydlig boss i rummet. Tricket är att bossen faktiskt inte dyker upp förrän du har dödat ett antal råttor. Även när bossen dyker upp kan det vara svårt att lokalisera den, men det är en råtta som har en rejäl hårman på ryggen.

I likhet med Prowling Magus är detta en fight som blir enklare med vapen som har bra räckvidd. I synnerhet om du är magiker är Soul Appease den absolut enklaste lösningen här som du kan se i klippet ovan. Det är lite mer problematiskt att använda närstridsvapen här eftersom det finns många statyer som står i vägen för dina svingar.

Även fall striden ser enkel ut kan det hela snabbt gå utför om du blir biten av bossen. Du blir ganska omgående förgiftad och din hälsa försvinner fortare än bensinen i en gammal amerikansk muskelbil.

The Rotten:

Denna otrevliga skapelse som tävlar med Covetous Demon om årets charmtroll är inte spelets svåraste boss, men kan sannerligen slå riktigt hårt om du inte passar dig. Hans yxattacker kan ibland vara något överraskande och om du inte har full beredskap är det slut på det roliga ganska fort.

Ett tips för närstridsspelare är att du faktiskt kan kapa bossens armar för att slippa de värsta attackerna. Om du hugger av hans vänstra arm får du dessutom en Pharro’s Lockstone. De växer tillbaka efter ett tag, men det är aboslut värt att hugga av den högra armen för att slippa yxsvingarna en stund. Då hinner du oftast få in en hel del smällar ostört.

Det är viktigt att hålla utkik på var du befinner dig i rummet på grund av eldgroparna The Rotten tycks trivas vid. Allt kan gå perfekt i själva striden, men om du rullar undan från en attack och landar i elden kan det gå rätt illa. Om du är magiker bör du undvika Dark-baserade magier eftersom bossen är ganska resistent mot detta.

Vi har nu passerat vårt första stora mål i spelet och samlat fyra Great Souls. Nästa gång är det dags att äntra Drangleic Castle och påbörja resan mot slutet. Du kan se min oredigerade genomspelning här

 

5 kommentarer
  1. Quint Quint
    • Johan Lindros Johan Lindros
      • Quint Quint
  2. Toby Lee Toby Lee
    • Johan Lindros Johan Lindros

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.