Ny information om firmware 2.00 till PS4

Sony har släppt lite ny information rörande den efterlängtade firmwareuppdateringen 2.00 som först offentliggjordes under Gamescom i somras. Med tidigare kända uppdateringar som till exempel Share Play, Youtube-funktionalitet och möjligheten att använda teman i systemmenyerna har nu den officiella PlayStation-bloggen tillkännagivit lite några ytterligare funktioner som kommer att implementeras.

Bland annat kommer du att kunna spela musik via USB-enheter, något som känns lite som ett halvt steg mot den funktion som folk faktiskt efterfrågar – att kunna strömma musik via hemnätverket. Jag är dock övertygad om att den funktionen kommer att dyka upp kort efteråt med tanke på att samma sak gällde för mediaspelaren till konkurrerande plattformen Xbox One fram tills denna månads uppdatering där DLNA-stöd infördes.

I övrigt är det lite smått och gott som att ändra färg på menyerna om du skulle vara trött på det blå temat som används i dagsläget och tillägg av nya röstkommandon för att starta och stoppa sändningar via Twitch eller Ustream. Något fast släppdatum är inte spikat, men antydningarna är att vi kan se den nya uppdateringen redan runt månadsskiftet. För en mer komplett genomgång av uppdateringen kan du kika på Sonys blogginlägg.

Vilken funktion skulle du helst vilja se i en framtida uppdatering?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.