Firmware 3.30 är nu tillgänglig för PlayStation Vita

Under Gamescom i Köln i somras tillkännagavs höstens stora uppdateringar för PlayStation 4 och PlayStation Vita och nu är åtminstone Vitans uppdatering tillgänglig. Firmware 3.30 ger bland annat dig möjlighet att använda teman i din handhållna enhet, även fall de lyser med sin frånvaro på PlayStation Store i skrivande stund.

Andra nyheter – som kanske är lite mer nischade – är bland annat att du kan skicka kalenderevenemang till dina vänner, till exempel om du planerar en spelkväll. Hur detta är smidigare än en telefon är dock oklart.

Lanseringen av denna uppdatering betyder förhoppningsvis att firmware 2.0 till PlayStation 4 inte är långt borta. Denna uppdatering – som visserligen också kommer att införa teman – kommer att lansera den efterlängtade YouTube-applikationen och ger dig möjligheten att ladda upp dina inspelade spelklipp direkt till YouTube istället för att lägga dem på Facebook.

En annan intressant funktion är Share Play som det fortfarande finns mycket oklarheter kring när det gäller funktionalitet. Denna fjärrstyrningsfunktion där du kan ta kontroll över dina vänners spel via Remote Play-funktionalitet låter helt klart som en kul funktion, men hur det fungerar i praktiken återstår att se.

4 kommentarer
  1. Thomas Die Monger
    • Johan Lindros Johan Lindros
  2. macke86
  3. motz motz

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.