Vad hände i veckan? [Vecka 8 2015]

Helgen är snart slut och jag hoppas att allt gick enligt planerna för er i allt spelande! Efter ganska mycket spelande har min PlayStation 4 börjat visa otäcka symptom på en barnsjukdom som handlar om Blu-Ray-läsaren. Lyckligtvis hittade jag en temporär lösning med sökmotorernas hjälp och den tänkte jag också dela med mig av. NIS America var även vänliga att dela med sig av information från deras presskonferens i torsdags natt.

NIS Americas presskonferens

NIS America är, som ni kanske vet, en av mina absoluta favoriter när det kommer till spelutgivare. Det som gläder mig allra mest är att de har beslutat sig för att formligen dränka oss i väst med vågor efter vågor med (någorlunda) udda, japanska rollspel. Demon Gaze (7/10), Dragon’s Crown, Fairy Fencer F (8/10) och Hyperdimension Neptunia-spelen är bara några av dessa som nått oss och nu är det dags för mer!

Under presskonferensen bekräftade NIS America att det nya spelet i Danganronpa-serien släpps både i Europa och i USA under hösten. Om någon längtar efter fler onda björnar och vill ha en titel som är lätt att säga fem gånger i rad är era önskningar uppfyllda i och med Danganronpa Another Episode: Ultra Despair Girls. Spelet kommer att släppas med dubbla ljudspår vilket innebär att du som spelare kan välja att lyssna på den engelska dialogen eller avnjuta de ursprungliga, japanska rösterna.

De som är intresserade kan nu också avnjuta en ny trailer till Disgaea 5 tillsammans med en logo på engelska. Själv håller jag mig nog lite på avstånd och letar i smyg efter någon i redaktionen som jag kan lura på uppföljaren till spelet som jag nästan avskydde…

Hjälp! Min PlayStation spottar ut spelen!

Detta är också en anledning till att det inte går att spela skivan...

Detta är också en anledning till att det inte går att spela skivan…

Ja, så hände det mig till slut, min PlayStation 4 började bete sig märkligt. Helt plötsligt, mitt i en spelomgång av Dragon Age: Inquisition (9/10), spottade konsolen ut skivan med spelet. Jag skulle bara köra några småuppdrag men det verkade som att enheten ville säga till mig att jag hade spelat tillräckligt av det spelet??

Efter lite sökande på Internet fann jag att jag inte var ensam med problemet. Tydligen är det en viss modell av Blu-Rayspelare som inte alltid är helt kompatibel med mjukvaran i PlayStation 4. Symptomen är att skivan matas ut helt spontant och att mekaniken i läsenheten sedan fortsätter att försöka mata ut fler skivor. Det går inte att stoppa in skivan igen och det enda sättet att få stopp på processen är att stänga av konsolen.

Efter att ha startat enheten igen fortsätter tyvärr felet och det går inte att få stopp på det. Lösningen består i att stänga av maskinen helt och dra ut alla kablar som finns inkopplade bak på konsolen. Sedan måste den få tömmas helt på befintlig spänning, något som man kan kontrollera genom att trycka på knappen för att starta. Du kommer att höra startpipet, se ljusrampen tändas för att sedan slockna igen. Fortsätt trycka tills du inte hör något pip längre, då är konsolen helt urladdad. Nu går det bra att koppla in alla sladdar igen och starta upp din PlayStation 4.

Personligen har jag nu råkat ut för detta fem gånger och jag hoppas att Sony snart släpper en uppdatering där detta problem är åtgärdat. Har du drabbats av felet och har tips? Skriv gärna om det i kommentarsfältet!

2 kommentarer
  1. kalsid
  2. Johan Lindros Johan Lindros

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.