PlayStation Experience är runt hörnet

Vi är på väg in i årets sista månad, men det betyder inte att vi kan börja ta det lugnt riktigt ännu. I slutet av veckan är det nämligen dags för andra upplagan av Sonys spelevenemang PlayStation Experience, och om det blir lika spännande och underhållande som förra året har vi en hel del att se fram emot.

Förra årets evenemang bjöd bland annat på premiärvisningen av spelsekvenser från Uncharted 4: A Thief’s End som verkligen slog fansen med häpnad med sedvanligt vacker grafik, och en intressant utveckling av spelstilen i Uncharted-serien med lite mer öppna områden som uppmuntrar kreativitet i striderna. Vad har då detta år för överraskningar i rockärmen?

I likhet med årets presentation på Paris Games Week tror jag att fokus kommer att ligga mycket på PlayStation VR. Vår redaktör Toby blev eld och lågor vid förhandstestet han genomförde förra veckan, och det är ju ett positivt tecken! Faktum kvarstår att det är ett svårt medium att demonstrera på en scen, men jag tror att det är dags för Sony att börja prata om pris och släppdatum snart.

Det är nog ingen tokig idé att berätta vad vi kommer att spela på plattformen heller med tanke på att det mesta som har visats upp är teknologidemonstrationer eller förrenderade filmklipp. Vi fick en del information under Paris Games Week, men det enda som egentligen visades konkret i sin helhet var robotsportspelet RIGS Mechanized Combat League från Guerilla Cambridge. Det såg visserligen intressant ut, men det kommer nog att bli svårt att sälja in ett VR-headset med hjälp av detta.

Om vi får en ny demo av Rigs kan vi åtminstone hoppas på att få slippa de överentusiatiska kommentatorerna.

Om vi får en ny demo av RIGS kan vi åtminstone hoppas på att få slippa de överentusiatiska kommentatorerna.

Flera av Sonys interna utvecklare har fortfarande projekt på gång som inte är offentliggjorda, och jag misstänker att God of War 4 är ett sådant. Hur Sony Santa Monica kommer att lösa själva innehållet i spelet är ju dock frågan, eftersom Kratos har effektivt utrotat i princip alla gudar i den grekiska mytologin nu. Sony Bend har också ett projekt på gång som har varit under utveckling under en längre tid och mycket tyder på att det kommer att bli något helt nytt, såvida de inte kommer att skaka liv i den gamla klassiska Syphon Filter-serien.

Det har ju inte saknats rykten och spekulationer nu innan PlayStation Experience, och ett av de mer intressanta (och för den delen långsökta) ryktena är att From Software håller på med en PS4-version av Demon’s Souls. Det hela startade med en tweet från det officiella Bloodborne-kontot på Twitter som visade en hög med Bloodborne-kartonger, men med en Demon’s Souls-kartong överst. Långt ifrån en bekräftelse, men tillräckligt för att få fansen att drägla av tanken av att spela igenom denna klassiker igen.

Det finns även en del spel som under en längre tid har lyst med sin frånvaro, och nu kan jag för första gången på evigheter inte ta upp The Last Guardian som ett exempel. Jag tänker snarare på Rime som efter trailern från Gamescom 2014 har varit så gott som bortblåst. Det hade varit en skam om detta underbart vackra spel hade hamnat i utvecklingssvårigheter, men med tanke på hur lite information som har dykt upp sedan den ursprungliga visningen 2013 ser det inte lovande ut. Och Rockstar kommer väl att visa upp Agent som utlovat vilken dag som helst nu

Det råder ingen tvekan för min del att PlayStation Experience kommer att Sony kommer att bjuda på riktigt trevlig underhållning. Jag förväntar mig en god blandning av stora bombastiska titlar och härliga små indiespel, precis det framgångsrecept som har fungerat så ypperligt under denna konsolgeneration.

Vad har du för förväntningar och förhoppningar inför PlayStation Experience?

3 kommentarer
  1. motz motz
  2. Quint Quint
  3. Martin Svennberg Martin Svennberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.