Kommande spel från NIS America

På grund av den rådande pandemin ser ju spelmässorna lite annorlunda ut i år. Gamescom är i år helt virtuell och det innebär att spelbolagen bjuder in till videokonferenser och presenterar sina spel över nätet istället.
Jag deltog i en presentation av spelen som Nippon Ichi Software America, eller NISA, kommer att släppa under resten av 2020 och 2021.

Efter en presentation av spelen bjöd de på lite livestreamat spelande där jag fick se några av spelen i action. Jag tänkte kort presentera spelen som kommer att dyka upp på PlayStation 4 framöver.

RPG Maker MV – 11 september 2020

Några av elementen du kan placera i dina skapelser.

Redan om ett par veckor får du chansen att lägga vantarna på den senaste inkarnationen av serien med skaparverktyg. Här utlovas hundratals med grafiska tillgångar som du kan kombinera i oändlighet och där din fantasi är den enda gränsen. Självklart finns det stöd för att ladda upp och dela dina alster med hungriga spelare.

En stor nyhet är att om du bara är intresserad av att spela äventyren som andra skapat, kommer det att släppas en gratis RPG Maker Player där du kan utforska spelen som andra skapat. Och skulle du tycka att det är jobbigt att skriva långa block med text med din handkontroll så har RPG Maker MV stöd för USB-tangentbord på PlayStation 4.

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel IV – 27 oktober 2020

Jag hoppas vi slipper stavfel i den här striden.

Det är ingen hemlighet att jag verkligen längtar efter den avslutande delen av Erebonia-berättelsen. Och om du spelat Trails in the Sky eller de två Crossbell-spelen (som än så länge bara finns på japanska), utlovas figurer från de serierna som också kommer att dyka upp.

Spelet bygger på samma spelmotor som The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel III (10/10) och med tanke på hur polerad den är och hur mycket jag älskar stridssystemet, har jag inget att klaga på där. Förutom fisket och kortspelet Vantage Masters så utlovas en mängd nya minispel som poker, blackjack och ett nytt pusselspel vid namn Horror Coaster.

Jag fick också se spelet live där en del av prologen visades. Jag passade på att fråga lite under tiden och fick veta att den fjärde delen inte kommer att ha någon spelbar demo, men om du vill få en känsla för spelet så kan du spela demot för den tredje delen.

Om du har sparfiler från de tidigare delarna kommer de att kunna importeras och ge bonusar och om du hade en romans med någon i del tre vilket kommer att påverka berättelsen. Jag passade också på att fråga om det finns några planer att lokalisera de två Crossbell-spelen och det helt nya Hajimari No Kiseki som alla tre släpps i Japan på PlayStation 4 i år, men de hänvisade bara till officiella kanaler för eventuella utannonseringar.

Mad Rat Dead – 30 oktober 2020

Hoppa, rusa, dyka och allt i takt till musiken.

Mad Rat Dead är ett plattformsspel vilket handlar om en labbråtta som har rymt för att undvika plågsamma djurförsök. Alla rörelser måste ske i takt till musiken för att ta sig vidare och jag fick se en vanlig bana och en bosstrid. Det såg hektiskt ut i positiv bemärkelse och jag tyckte det påminde lite om en plattformsvariant av Crypt of the Necrodancer.

Om du dör eller gör något fel, går det att spola tillbaka till valfri punkt på banan, men du gör det på bekostnad av din komboräknare. Varje bana har en maxtid som inte spolas tillbaka. Det finns 37 funkiga låtar och när du låst upp en sång dyker den även upp i ett träningsläge så att du kan öva innan du försöker förbättra ditt betyg på banan.

Ys IX: Monstrum Nox – 2021

Ys-serien är ännu en långkörare från Nihon Falcom, men här handlar det om actionrollspel. Om du spelat Ys VIII: Lacrimosa of DANA så vet du vad det handlar om, men borta är de tropiska miljöerna och istället utspelas den nionde delen i en gotisk stadsmiljö. Förutom Adol, finns det sex Monstrum som du kan kontrollera och de har alla unika förmågor. Adols rep och änterhake beskrivs som Spider-Man-liknande och han ska kunna svinga sig fram i miljöerna.

Fallen Legion: Revenants – 2021

Denna uppföljare till Fallen Legion: Rise to Glory utlovar utmaningar av både dina reflexer och din taktiska förmåga för att besegra fienderna i realtidsstrider. Du axlar rollen som Lucien och ska utforska ett enormt slott. Till din hjälp har du både smygförmågor och ett tillverkningssystem där du kan brygga magiska drycker eller tillverka alkemiska föremål.

Saviors of Sapphire Wings & Stranger of Sword City Revisited – 2021

Här paketeras två grottkryparspel i en förpackning. Saviors of Sapphire Wings är ett karaktärsdrivet rollspel där du stärker dina band med de andra äventyrarna för att låsa upp deras potential. Du bygger själv upp ett äventyrargäng som passar din spelstil, oavsett om du föredrar kallt stål, magi eller att bygga fällor. Stranger of Sword City Revisited utlovar fler val när du skapar karaktärer, nya händelser och nya föremål jämfört med originalet som släpptes till PlayStation Vita för några år sedan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.