PSbloggens årslista 2020: Årets karaktär

Spelens karaktärsgalleri står ofta för en stor del av helhetsupplevelsen oavsett om det handlar om humoristiska biroller eller starka huvudpersoner.

I denna lista har redaktionen valt ut några av sina favoriter som berört oss lite extra från året som har gått.

10. Gotenks – Dragonball Z: Kakarot

Är han lika arg som han ser ut?

Jonny:
I Dragonballs gigantiska universum finns det en ofantlig mängd lustiga karaktärer, men få fick mig att fnissa lika mycket som Gotenks. En gapig och busig karaktär som är resultatet av de två snorungarna Goten och Trunks som efter en liten dansartad uppvisning smält ihop till en.

9. Filbo – Bugsnax

Hoppas de inte käkat vita bönor.

Fredrik:
Att vara borgmästare i den improviserade lilla byn där Bugsnax utspelar sig är verkligen inte en dans på rosor. Ingen ville ha jobbet, så det landade på stackars Filbo att försöka styra upp saker. Men alla andra är mer intresserade av att käka snackande frukter och grönsaker och lyssnar inte alls på den stackarn. Men han försöker verkligen sitt bästa.

8. The Maiden in Black – Demon’s Souls

Är det ett nytt mode att vaxa bort ögonbryn och ögonfransar?

Toby:
Let strength be granted, so the world might be mended. Kan vi fixa fram ett par skor till henne, tack?

7. Gramble – Bugsnax

Levande gosedjur – skräck eller gulligt?

Kristoffer:
Garanterat den mesigaste invånaren på Snacktooth Island, men som verkligen kämpar för alla bugsnax överlevnad. Att han gör det i motvind råder inga tvivel om, inte minst då han har en tendens att själv råka äta upp godiskrypen i sömnen.

6. Jessie – Final Fantasy VII Remake

Ung rebell är ett epitet som passar Jessie.

Johan:
Jessie är en av de karaktärer som hade en ganska begränsad roll i originalet, men som med tanke på det episodiska upplägget i nyversionen har fått mer utrymme. Hon tar verkligen tag i denna plattform med båda händer och briljerar både med charm, humor och styrka, och är ofta involverad i spelets starkaste ögonblick. 

5. Anna Conda – Huntdown

Undrar om namnet och ögonlappen är en långsökt blinkning till Snake Plissken?

Kristoffer:
80-talets alla b-actionhjältar reinkarnerade i en och samma karaktär, med störtfåniga slagord som man bara måste älska.

4. The Prince of all Cosmos – Katamari Damacy Reroll

Jag ska rulla hela världen lilla pappa.

Toby:
Jag vill bara att min pappa ska gilla mig, okej?

3. Tesso – Nioh 2

Hela scenen kan sammanfattas med ett ord, rått.

Jonny:
Årets karaktär för mig är egentligen bara en bland alla andra i de flesta spel, nämligen en vanlig fiende. Det som får råttdemonerna Tesso att sticka ut är deras oväntade och udda agerande, som bland annat innebär att de ställer sig på händer, skrattar och fiser giftig gas på en. Skrattretande och skräckinjagande.

2. Bull Shark – Maneater

Jag har inte spelat spelet och hajar inte valet.

Martin:
För mig blir årets karaktär en tystlåten antihjälte med vassa tänder. I Tripwire Interactives hajrollspel fick jag följa den nyfödda hajbebisen i sin utveckling från guppyätande sötnos till yachtförstörare och människoätare. Hennes utveckling kommenteras via ett underhållande och roande narrativ men den allra största anledningen till att detta blir årets karaktär för mig, är att jag under hela tiden var intresserad av att följa min hjältes framgång och öde. Jag ser verkligen fram emot att återvända till spelet igen på PlayStation 5 och ta del av en lite vackrare hajdam för att köra igenom titeln igen.

1. Abby – The Last of Us Part II

En vattendelare under spelåret som gått.

Jesper:
The Last of Us Part II var ett banbrytande spel på många sätt och användandet av det som ursprungligen känns som fienden som en huvudperson för att visa att båda sidorna agerar logiskt efter sina förutsättningar och känslor ger en helt ny dimension till berättelsen.

Johan:
Även om Ellie är den huvudsakliga karaktären som The Last of Us Part II centreras runt är det svårt att inte fastna för skildringen av Abby. Det är till en början lätt att avfärda henne som en hämndmaskin, men under spelets gång utvecklas hon till en av de mest nyanserade och intressanta karaktärerna i spelet. Och det säger en hel del i ett spel som är fyllt till brädden av väldesignade karaktärer. 

Fredrik:
Älskad av många, hatad av minst lika många. Naughty Dog rörde runt i grytan ordentligt och skakade om många spelare när Abby introducerades. En fantastiskt porträtterad karaktär med djup.

Vilken är din favoritkaraktär från 2020?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.