PSbloggens årslista 2017: 2018 års mest spännande spel

Nu när 2018 är alldeles precis runt hörnet, tänkte vi dela med oss av en lista över de spel som vi längtar efter allra mest. Självklart kommer vi ju att ha kvar mängder av titlar att arbeta oss igenom från detta år också, men det är ju något visst med att ha nya upplevelser på horisonten.

Jag ska villigt erkänna att jag har glömt bort en hel del av spelen i listan – ja, att de ska släppas under 2018 alltså. Anledningen tror jag är den enorma flodvåg av spel som sköljt över oss i år, det har knappt funnits tid att se framåt känns det som.

Kommentera gärna om du ser fram emot något spel sådär alldeles speciellt mycket!

Jesper: Spider-Man

Jesper tappade inte bara hakan, hans blick blev dessutom alldeles blank

Jesper tappade inte bara hakan, hans blick blev dessutom alldeles blank

Utvecklingsstudion Insomniac Games har gått från klarhet till klarhet och deras spelsläpp har på senare år alltid inneburit kvalitet och spelglädje. När deras nya spel Spider-Man avslöjades blev jag givetvis intresserad och den med den information de har bjudit på, har mitt intresse inte direkt minskat.

Efter spelsekvensen på E3-mässan i somras fick iallafall jag plocka upp hakan från golvet. Det vi fick se var både snyggt, snabbt och kändes väldigt mycket Spider-Man! Superhjältetrenden i film- och TV-världen verkar inte avta och med tanke på hur bra Rocksteady Studios förvaltade Batman-licensen tror jag vi kommer att få se fler intressanta actionspel i den genren, med Spider-Man som den starkast lysande stjärnan inför 2018.

Jerry: Red Dead Redemption 2

Howdy, har någon av er sett extramaterialet gällande någon slags järnhäst?

Howdy, har någon av er sett extramaterialet gällande någon slags järnhäst?

Rockstars efterlängtade uppföljare till det enastående Red Dead Redemption är tveklöst något jag ser fram emot under 2018. Jag längtar efter att ta del av vilda västerns mäktiga frihet, höra järnhästen dundra på järnvägen samtidigt som solen går ner i skymningen.

Martin: Ni No Kuni II: Revenant Kingdom

Kom igen nu! Några slag till så har vi fått ut allt godis ur denna piñata!

Kom igen nu! Några slag till så har vi fått ut allt godis ur denna piñata!

Trots att spelet har blivit uppskjutet ett antal gånger redan, hyser jag ändå hopp om att jag ska få möjlighet att spela det under nästa år. Ni No Kuni: The Wrath of the White Witch är det enda japanska rollspel som jag anser är i närheten av samma kvalitet som det underbara Final Fantasy IX.

Jag har investerat hundratals timmar i det första spelet, och jag misstänker att det inte kommer att bli mindre engagemang i uppföljaren. Med en sagolik grafik och förhoppningsvis ännu bättre spelmekanik, har denna titel redan en hedersplats i 2018 års bästa spel enligt mig.

Krille: A Way Out

Att fiska och tälja träfigurer är en bra avkoppling. Bättre än att skaka galler i alla fall

Att fiska och tälja träfigurer är bra avkoppling. Bättre än att skaka galler i alla fall

Josef Fares visade redan i sin speldebut Brothers: A Tale of Two Sons (9/10) vilka nyskapande och välfungerande idéer han hade att tillföra spelmediet. A Way Out ser ännu mer lovande ut, och fokuserar helt på mitt favoritsätt att spela; tillsammans med en kompis hemma i soffan.

Anton: Darksiders III

Här får du för att du säger att spelet påminner om Zelda!

Här får du för att du säger att spelet påminner om Zelda!

Monster Hunter: World, Secret of Mana-remake, Far Cry 5, Shadow of the Colossus i nya HD-kläder och det är bara årets två första månader! Fast trots allt är jag mest sugen på tredje delen i Darksiders, en av förra generationens mest underskattade titlar. Efter Tomte-War och Emo-Death är det dags för syster Fury(osa) med lila hår, KISS-smink, svart häst och vad som ser ut som Ivys svärdpiska, att rensa upp bland de sju dödssynderna. I väntan på att det släpps nästa år ska jag röja igenom de två första spelen som numera finns tillgängligt till PS4:an.

Johan: God of War

Kratos följer trenden med sitt stora skägg och en härlig "dad bod"

Kratos följer trenden med sitt stora skägg och en härlig ”dad bod”

Kratos har väl aldrig varit den mest sympatiska protagonisten, och God of War-serien har heller inte lagt speciellt mycket krut på själva berättelsen. Just därför tycker jag att den nya stilen som spelet har demonstrerat känns som en väldigt frisk fläkt. Det finns fortfarande gott om slaktande, men det är en betydligt mer lågmäld och eftertänksam Kratos som har visats upp under evenemangen de senaste åren. Den nordiska mytologin är dessutom grädde på moset.

Vilka spel ser du mest fram emot under nästa år?

2 kommentarer
  1. Fredrik Johansson Fredrik / explewd
  2. Alestes Alestes

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.