PSbloggens årslista 2014: Årets nykomling

Vi fortsätter vår genomgång av spelåret 2014 och nu är det dags att dra igenom den lilla debutanthögen. I en bransch som präglas av uppföljare gäller det att sålla ordentligt för att hitta nya, fristående spel.

Anton: Middle-Earth: Shadow of Mordor

Shadow of Mordor är typ som Assassin's Creed fast med ett vettigt stridssystem och orcher.

Shadow of Mordor är typ som Assassin’s Creed fast med ett vettigt stridssystem, en svävande svärdssnubbe och mängder av orcher.

Middle-Earth: Shadow or Mordor (9/10) har otroligt beroendeframkallande action med tight kontroll. Att jaga orchbossar har aldrig varit så tillfredställande.

Johan: Danganronpa: Trigger Happy Havoc

Danganronpa - speltiteln du aldrig kommer att lära dig att stava till.

Danganronpa – speltiteln du aldrig kommer att lära dig att stava till.

Okej, jag erkänner. Jag fuskar lite grann för att kunna få in Danganronpa (8/10) på min lista. Tekniskt sett släpptes detta underbara spel för två år sedan på PSP, men då enbart i Japan. Inte förrän i år fick vi i väst ta del av denna virtuella dödslek som innefattar ett gäng skolelever och en psykotisk uppstoppad björn. Oerhört intressanta karaktärer parat med ett bra berättande och ett spännande mysterium gör detta spel till årets nykomling. Men glöm inte att spela uppföljaren också!

Jonas: Destiny

Lita på Jonas, han har samlat fler speltimmar i Destiny än resten av redaktion tillsammans.

Lita på Jonas, han har samlat fler speltimmar i Destiny än resten av redaktion tillsammans.

Destiny (8/10) visar att det med hjälp av hundratals miljoner dollar tydligen går att göra ett förbannat bra spel.

Martin: Tales from the Borderlands

Det var inte lätt att få Martin att välja ett spel utan en

Det var inte lätt att få Martin att välja ett spel utan en vocaloid, men vi lyckades!

Även om jag vill så kan jag inte ange Hatsune Miku här eftersom spelserien är långt ifrån ny.

Istället gratulerar jag TellTale Games till ytterligare en fenomenal start av en alldeles ny spelserie. Givetvis är det Tales from the Borderlands jag menar. Första avsnittet väckte direkt den där sköna känslan inom mig som jag fick när jag startade Borderlands för allra första gången. Det är skitigt, fattigt och våldsamt roligt. Det enda som saknas nu är Claptraps entré!

Simon: Child of Light

Child of Light vinner både priset för årets bästa och årets sämsta dialog.

Child of Light vinner både priset för årets bästa och årets sämsta dialog.

Pilbågsmöss, akrobater och en dödsklok prinsessa är på äventyr i en av de finaste sagovärldar som något spel bjudit på. Någonstans mellan nödrimmen som hade gjort Håkan Hellström avundsjuk och den klyschiga bakgrundshistorien om en häxa som stulit himlakropparna fastnar jag fullständigt för Child of Light (9/10).

Toby: Alien: Isolation

I rymden slutar nästan alla äventyr med att det sticker ut en klo ur ens mage och att det sen svartnar för ögonen. Källa: Alien: Isolation.

I rymden slutar nästan alla äventyr med att det sticker ut en klo ur ens mage och att det sen svartnar för ögonen. Källa: Alien: Isolation.

Vi var nog många som höjde på ögonbrynen när The Creative Assembly meddelade att de med Alien: Isolation (7/10) skulle ta steget från realtidsstrategi till realtidsskrämsel i förstapersonsperspektiv, men med facit i hand kan vi säga att de lyckades fånga känslan från den första Alien-filmen med bravur. De får gärna släppa fler spel från filmens universum.

Vilken tycker du är 2014 års starkaste speldebut?

2 kommentarer
  1. jonasbylin jonasbylin
  2. Macce_1

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.