PSbloggens årslista 2013: 2014 års mest spännande spel

Nu är julen över och innan vi avslöjar vilket som blir PlayStation-bloggens bästa spel 2013 ska vi blicka framåt för en stund. Idag går vi igenom de spel som redaktionen längtar allra mest efter.

Fredrik: Dark Souls 2

DU DOG!

DU DOG!

Praise the sun! Nätverksbetan och GamesCom-demot gav mig blodad tand. Nedräkningen till mars har börjat. Jag förbereder mig redan på att dö.

Joakim: The Witcher 3: Wild Hunt

I värsta fall räknar vi i alla fall kallt med att The Witcher 3 blir 2014 års häxigaste spel.

I värsta fall räknar vi i alla fall kallt med att The Witcher 3 blir 2014 års häxigaste spel.

Polska CD Project gör helt makalöst fängslande rollspel och deras Witcher-serie besitter min personliga rollspeltron även framför andra favoritserier som Mass Effect, Dragon Age och The Elder Scrolls. Med detta som bakgrund är det inte särskilt svårt att förstå att det vattnas i munnen på mig när någon nämner The Witcher 3: Wild Hunt. Att spelet dessutom ser utomjordiskt snyggt ut är bara grädde på moset.

Johan: The Witcher 3: Wild Hunt

Öppen spelvärld, hästar och en grinig gubbe som åker på äventyr. Vad mer kan man önska från ett rollspel?

Öppen spelvärld, hästar och en grinig gubbe som åker på äventyr. Vad mer kan man önska från ett rollspel?

Uppföljaren till ett av de bästa rollspelen som släppts på flera år är ju ett självklart val för mig. Jag var sen med att spela The Witcher 2 men när jag väl gjorde det var det en fantastisk upplevelse. Intressanta miljöer och karaktärer och beslutsfattande som faktiskt utmynnar i konsekvenser för hur resten av spelet ser ut är några av de centrala punkterna som fångade mig, och nu när det tredje spelet i serien även kommer att ha en öppen spelvärld är jag helt såld.

Jonas: Batman: Arkham Någonting

Eftersom PS4:an är så kraftfull har Rocksteady bestämt sig för att göra en lite mer realistisk fladdermusman.

Eftersom PS4:an är så kraftfull har Rocksteady bestämt sig för att göra en lite mer realistisk fladdermusman.

Rocksteady har förvisso inte utannonserat det än, men det är ingen större hemlighet att de har jobbat med nästa riktiga del i deras Batman-saga under en lång tid. Det ska bli spännande att se vad studion kan göra med kraften i en PS4:a.

Krille: Persona 5

Om Atlus lyckas släppa Persona 5 i år kommer vi att bli tvungna att stänga PSbloggen under en månad eftersom vi misstänker att hela redaktionen kommer att rollspela japanska skolungdomar.

Om Atlus lyckas släppa Persona 5 i Sverige i år kommer vi att bli tvungna att stänga PSbloggen under en månad eftersom vi misstänker att hela redaktionen kommer att rollspela japanska skolungdomar.

Det råder ingen tvekan om att den mest intressanta rollspelsserien på senare år är Persona, som med mycket enkla medel och låg budget lyckats skapa fantastiska historier med färgstarka karaktärer och beroendeframkallande spelmekanik. Då det gått några år sedan Persona 4 släpptes till PS2 har mina förväntingar inför den femte delen blivit skyhöga, och Atlus lär haft tid att slipa på flera nya idéer samt samlat på sig resurser. Kan det bli annat än årets spel 2014? Det skulle vara årets spel 2015 då, beroende på hur lång tid det tar innan spelet når de svenska butikshyllorna.

Simon: Watch Dogs

Assassin's Creed möter cyberpunk. Vad kan gå fel?

Assassin’s Creed möter cyberpunk. Vad kan gå fel?

Jag hoppas att det uppskjutna släppdatumet betyder att Ubisofts märkliga hackeräventyr kommer att bli det fantastiska spel som utlovats. Utannonseringen på 2012 års E3-mässa var något av det mest imponerande jag sett på länge och nu håller jag alla tummar och tår för att Watch Dogs lever upp till förväntningarna.

Toby: Dark Souls 2

Japp, även under 2014 kommer merparten av "vad spelar du i helgen" att handla om Dark Souls!

Japp, även under 2014 kommer merparten av ”vad spelar du i helgen” att handla om Dark Souls!

Kom igen, finns det något som är mer spännande än Dark Souls 2? Som en nyfrälst DS-spelare ser jag fram emot uppföljaren mer än något annat spel, och jag är redan nu rädd för att möta skräckinjagande monster och bli invaderad av ondsinta spelare som vill mig illa. Men jag ser även hur jag reser mig upp igen, drar mitt svärd och tajmar mina attacker rätt och går vinnande ur striden efter några välplacerade träffar. Pricken över i:t hade varit om From Software även släpper en PS4-version, men annars blir det här skälet till att min PS3 får leva ett tag till.

Dark Souls 2, The Witcher 3 eller japanska galenskaper – vad ser du mest fram emot under 2014?

6 kommentarer
  1. jonasbylin jonasbylin
  2. Mattias Lönnqvist
  3. motz motz
  4. Alestes Alestes
  5. riccaz Rickard
  6. macke86

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.