Veckans fråga: Vilket spel skulle du byta genre på?

Det finns en hel del olika genrer av spel ute på marknaden, alla typer av spel passar såklart inte alla spelare. En del spelare fastnar för en specifik genre och specialiserar sig på en viss typ av spel – det kan vara förstapersonsskjutare, racingspel, rollspel eller pusselspel. De flesta utvecklare fortsätter att producera spel i samma genre, även om en del bryter sig loss och börjar med något helt nytt.

I veckans fråga vill vi veta vad du skulle göra om du kunde ta ett befintligt spel och byta genre på det. Som lite bisarra exempel har vi följande:

 • Konvertera GTA V till ett texbaserat äventyr
 • Byta Mirror’s Edge från förstapersons vy till tredjepersonsvy
 • Ändra Persona 4: Golden till ett dansspel… nä VÄNTA NU!

Anton vill se Tekken 3 i Sims-miljö

Har du synpunkter på min trädgård? Va? Va? VA?

Har du synpunkter på min trädgård? Va? Va? VA?

Visst har du alltid velat se Heihachi Mishima ta hand om disken eller Julia Chang söka jobb? Hur skulle tapeterna i Paul Phoenix ungkarlslya se ut? Hur har Yoshimitsu utformat sin trädgård? Det finns så många anledningar till varför EA och Namco borde ge ut ett King of Iron Fist Inredning-expansion till aktuell Sims-generation. Det viktigaste är dock att Dr. Bosconovitch är med, allt blir mycket bättre med Dr. Bosconovitch.

Sonic Adventure > Sonic the Hedgehog RPG önskar Andréas

Sonic har rusat runt i en hel del genrer som tyvärr sällan har passat de röda skorna. Även om det tidiga isometriska och de senare äventyrsspelen hade sin charm så var de svåra att kombinera med grundkonceptet, kontroll i 3D gick inte riktigt ihop med farten eller precisionen från den gamla tiden. Varför Sonic någonsin skaffade bil är nästan lika märkligt som att det konceptet ändå funkade rätt bra. Sonic i arenaslagsmål? Ja det finns faktiskt. Samt en rad ännu konstigare påhitt.

Sonic RPG

Men tänk om dessa genreutflykter gjordes till komponenter under ett rollspelsparaply. Som den blå igelkotten vaknar du upp i en lövhög, eller var han nu sover. Härifrån springer du sedan runt och i vanlig rollspelsordning börjar med lite småbestyr för att värma upp. Du hälsar på Tails, vars flygplan har brutit propellern, och tar dig an att hitta ett lämpligt trästycke till en ny.

Efter några uppdrag och kanske ett par kul belöningar för dem skakar marken och doktor Robotnik anländer dramatiskt för att göra sin vanliga grej. Därför måste nu ett gäng av Grönkullens kaxigaste djur övertygas om att än en gång sätta stopp för stollen. Men först kanske det är bäst att farma några kaoskristaller och guldringar.

Har du några idéer på spel som borde byta genre?

5 kommentarer
 1. Micke Andersson
  • Johan Lindros Johan Lindros
   • Micke Andersson
    • Johan Lindros Johan Lindros
 2. motz motz

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.