Veckans fråga: Vilken spelkaraktär vill du diskutera med?

En spelkaraktär har sin egen historia och ett förflutet som har skapat till hen är i nuet; kanske är det en traumatisk incident med katastrofala påföljder. Det kan ju vara tvärtom, att något underbart har kastat ett ljussken för framtidens väg.

Tänk om du fick möjligheten att sitta och prata med en karaktär på en kopp kaffe eller en öl på krogen, att vara idel öra och vara där när hen lättar sitt hjärta för dig, om vilka besegrade demoner från det förflutna tas upp eller kanske om sitt livs största kärlek.

Jerry vill höra Elisabeth berätta om hennes uppväxt

Elisabeth

Ursäkta mig Elisabeth, men du har en fläck i ansiktet.

Den kvinnliga huvudrollen i mästerverket Bioshock Infinite, Elisabeth, är en fascinerande personlighet med starka krafter. Jag vill sitta och ta en kopp svart kaffe på ett fik i Paris, staden hon så gärna vill besöka, och prata med henne om den tid hon satt inspärrad i tornet på Monument Island.

Jag vill lyssna på hennes berättelse om sitt starka band till den stora mekaniska plåtpippin Songbird, vad hon tyckte om att göra som barn och vilka böcker som är hennes favoriter. Har jag riktigt tur kanske hon berättar mer angående sin egenskap att öppna portaler till en annan dimension.

Martin skulle skåla med Tingle

Kooloo-Limpah, en öl till, tack!

Kooloo-Limpah, en öl till, tack! Vi går hem klockan fyra…

Minns du Tingle; den halvt galna, medelålders féälskaren från spelen i The Legend of Zelda? Honom skulle jag gärna dela några bägare öl med. Jag skulle erbjuda tio rupees för varje pinsam sanning han berättade om Link, hundra för eventuella skandalhistorier som handlar om Zelda, och efter varje berättelse skulle jag köpa ytterligare en bägare åt honom.

Framåt småtimmarna skulle jag smyga fram min telefon och försöka fånga honom i en video där han lite halvsluddrigt skriker ”Tingle, Tingle! Kooloo-Limpah!”. Redan nu en Youtube-klassiker!

Fredrik undrar vad som hände med Vincent

Vincent

Vincent gick igenom en svår period. Jag undrar om han mår bättre nu?

Första gången jag träffade Vincent var ett par år sedan nu. Han satt med ett par vänner på en liten kvarterskrog, drack öl och diskuterade vardagens problem. Jag såg att han mot slutet av kvällen hamnade i sällskap med en ung, blond tjej. Märkligt, tänkte jag, han var väl tillsammans med en mörkhårig tjej? Jag tänkte inte så mycket mer på det förrän jag sprang på honom i vännernas sällskap en litet tag senare. Vincent såg lite mer utmärglad ut, och jag vet inte riktigt om det var jobbstress eller relationsproblem som plågade honom. Han såg trött och härjad ut, som om han inte fick någon sömn på nätterna.

Det här var ett par år sedan, och jag har tittat runt på diverse kvarterskrogar efter Vincent, men inte sett honom eller vännerna någonstans. Jag skulle gärna vilja veta hur det är med honom nuförtiden. Om de problem han hade då har löst sig, om han har det bra på jobbet och hur det går med relationen till Catherine.

Vilken spelkaraktär skulle du vilja konversera med?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.