Jerrys platinautmaning: Persona 5: Dancing in Starlight

Eftersom jag inte lyckades att ta platina i Persona 5 (10/10) förra året, vill jag ge det mästerliga rollspelet en chans till i min årliga platinautmaning. Men när jag inskaffade dansspelet Persona 5: Dancing in Starlight (8/10), blev en platina från bägge titlarna väldigt lockande.

Musiken från originalspelet är enastående, jag såg fram emot att få dansa till tonerna av River in the Desert eller någon av de andra ljuvliga melodierna tillsammans med fantomtjuvarna.

De första dansstegen var lite skakiga, men jag lärde mig snabbt när rätt knapp skulle tryckas medan de svängiga låtarna spelades. Jag insåg fort att hörlurar hjälpte avsevärt, eftersom det blev lättare att bibehålla koncentrationen.

Byt om för varje dans! Vad sägs om en huvtröja och kalsonger?

Troféerna började samlas i rasande fart ju mer jag dansade, och det låstes upp sociala tillfällen där Joker ska föra dialog med sina vänner och tvillingarna i blå väktardräkter. När jag testade att dansa på en högre svårighetsgrad blev det svårare att hålla fokus på de rörliga noterna, som dessutom var fler till mängden.

Jag trodde att platinajakten skulle bli svårare, men de assisterande tillbehören som låstes upp under spelets gång hindrade inte troféer att samlas ihop vilket gjorde jakten betydligt enklare. Dock var det en utmaning att få betyget King Crazy, och klara en nivå på Hard med hälften av perfekta noter.

Till slut skulle jag bara samla ihop en lång sträcka av flera noter i följd, för att låsa upp Ryujis sista sociala event och därmed ta det sista gömda kortet innan platinan dök upp i bild tillsammans med fyra andra troféer.

Jag gillade att dansa hela vägen till den blå pokalen och ser fram emot att knipa det eftertraktade priset i originalspelet. Vill du också ta platina i detta dansspel? Här kommer några tips.

Det viktigaste är att ha kul på dansgolvet, ge inte upp!

Byt om

Vissa av Jokers vänner blir sociala efter att spelaren tagit på sig olika kläder och accessoarer, byt därför om inför varje dans.

Auto-Scratch

Istället för att dra spakar åt ett särskilt håll, aktiverar Auto-Scratch de färgglada ringarna åt dig automatiskt och du kan koncentrera dig på noter istället.

Högre svårighetsgrad, fler noter

Jag rekommenderar att spela åtminstone på normal, om du vill träffa flera noter i följd och få chansen till fler perfekta träffar. Dessa handlingar kan låsa upp Ryujis och Yusukes sociala delar snabbare.

Danspartners

När feberläget aktiveras, träder en danspartner fram. Testa att kombinera olika personer i alla svårighetsgrader. Du har chansen att vinna upp till fem pokaler om alla kombinationer visas på dansgolvet!

Har du tagit alla troféer i Persona 5: Dancing in Starlight?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.