Vad spelar du i helgen? [Vecka 48 2013]

PlayStation 4 har ju släppts i Sverige, vilket delar upp landets spelare i två delar; de som kastat sig in i nästa konsolgeneration med dunder och brak och de som ännu inte tagit klivet dit. Här på redaktionen har ungefär hälften av oss numera en konsol med en fyra på slutet, vilket ger oss en hälsosam mix.

Och man får inte heller glömma att det finns ofantligt många fler spel till Sonys lite äldre plattformar.

Så, nu är det alltså dags att gå igenom vad vi har att spela i helgen.

Toby: Jag packade upp min PS4 idag och installerade en ny hybridhårddisk på 1 TB, men jag har ännu inte spelat något på maskinen. Däremot väntar PS4-versionerna av såväl Battlefield 4 och Call of Duty: Ghosts på mig, så jag lär inte ha några problem att få timmarna att gå. Det känns nästan lite overkligt att jag har en ny maskin under teven, eftersom jag inte spelat på den än. Min PlayStation 3 går dessutom varm, då jag började spela Dark Souls för några veckor sedan. Det är ett av de bästa spelen jag har kört på många år, och laddar nu inför en stenhård bosstrid i Anor Londo. Ornstein och Smough ska få däng imorgon, är det tänkt.

Fredrik: Jag är ju en av de få här som ännu inte skaffat en PlayStation 4. Dock såg jag entusiasmen i bland annat Johans ögon i kön till Webhallens nattöppna försäljning i torsdags. Jag kommer istället passa på att arbeta mig igenom den rätt stora skämshögen jag lyckats samla på mig på sistone. Jag har tillbringat alldeles för mycket tid med Dark Souls och för lite tid på nyare spel. Först ut tänkte jag bli klar med Remember Me. Det finns mycket i det spelet jag gillar – stämningen, den visuella stilen och storyn har charmat mig ordentligt. Olivier Derivieres soundtrack är dessutom helt fenomenalt. Samma herre gjorde musiken till det halvdana Alone in the Dark-spelet som kom i början av generationen, och även Of Orcs and Men. Det är bara lite synd att Dontnod Entertainment fundamentalt misslyckats med det viktigaste i ett actionspel – slagsmålen. Maken till träiga strider har jag inte sett sen Enslaved. Och så ligger ju XCOM: Enemy Within och lockar med sin taktiska ondska. Och som alltid, någonstans i bakhuvudet, Dark Souls.

Johan:

Nu står det äntligen en PlayStation 4 i mitt vardagsrum. Resan dit var dock inte fri från dramatik eftersom jag inte fick någon bild när jag startade upp konsolen när jag kom hem mitt i natten. Mystiskt nog fungerade den utan problem morgonen efter och känslan av lättnad var stor.

Min första helg med PlayStation 4 kommer att innebära väldigt mycket Assassin’s Creed 4: Black Flag som jag längtat enormt mycket efter. Jag lyckades dock motstå frestelsen att köpa det till PlayStation 3 och kommer därför att bli mitt premiärspel på PS4 istället.

Om jag lyckas slita mig från piratlivet i Karibien kommer jag förmodligen att tillbringa en del tid med att jaga Helghast i Killzone: Shadow Fall och kanske även räkna voxlar i Resogun.

Men nog om oss! Vad spelar du i helgen?

12 kommentarer
 1. Lania
 2. Mac_da_man
  • Fredrik Johansson Fredrik Johansson
 3. Galten
 4. papzy
 5. Quint Quint
 6. Freelancer Freelancer
 7. motz motz
 8. Neomaister Neomaister
 9. BendAr
 10. macke86
 11. SonicTheFudgehog SonicTheFudgehog

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.