Vad spelar du i helgen? [Vecka 38 2023]

Helgen närmar sig och det är dags att börja klura på vad man ska spela de kommande dagarna. Många av er läsare har säkert stenkoll på vad ni vill spela, men det finns alltid en och annan stackare som befinner sig i det där glappet mellan speltitlarna. Kanske har du nyss avslutat ett spel och letar efter ett nytt äventyr, eller så kanske du har tröttnat på det du spelar och behöver ett substitut?

De möjliga scenariorna är många, men förhoppningsvis kan vi på bloggen ge dig lösningar för dem alla. Här ska ni få veta vad vi ska spela i helgen.

Jesper jonglerar tre spel

Stora robotbossar finns det gott om i den fiktiva staden Krat

Jag har inte mindre än tre parallella recensionsprojekt och har inte tid för några andra spel än dessa. Det första är det postapokalyptiska äventyrsspelet Eternights som blandar genrerna datingsimulator med adrenalinstinna strider och inslag av visuella romaner. Det andra är SoulsBorne-rollspelet Lies of P som tolkar sagan om Pinocchio genom dystopiska glasögon. Det tredje är även det ett actionrollspel i form av The Legend of Nayuta: Boundless Trails som är ett sidospår i The Legend of Heroes Trails-serie som har vuxit fram som något av en favorit för mig. Här handlar det om en uppiffad version av spelet som ursprungligen släpptes till PSP, men nu har alla karaktärer fått dialogporträtt, ljuden håller högre kvalitet och det snurrar på med 60 bildrutor per sekund.

Fredrik skjuter ner mekaniska monster

Armored Core VI: Fires of Rubicon ser bitvis så jäkla läckert ut.

Jag har äntligen lyckats komma över en rejäl svårighetskurva i Armored Core VI: Fires of Rubicon och börjar se ljuset i slutet av tunneln. Antagligen är det ljuset från en gigantisk mech, men det märker jag nog så småningom. Hittills har spelet imponerat en hel del på mig – det är helt klart ett av From Softwares mest imponerande spel ur ett par perspektiv. Men för att få reda på fler intryck får ni vänta ett par dagar till.

Johan polerar skjutjärnen

Efter en spelfylld vecka där jag fick möjligheten att delta i några dagars playtesting hos Massive Entertainment väntar nu en nästan lika spelfylld helg för att komma ikapp i mina recensioner. Huvudsakligen tänkte jag bli klar med texten för Red Dead Redemption denna helg, så att du kan läsa mina intryck från denna PS3-portning, men jag har även en annan portning på menyn. Paper Beast (5/10) tar steget till PS5 och PS VR2, och jag tänkte kika närmare på detta under helgen.

Vad tänker du spela i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.