Vad spelar du i helgen? [Vecka 36 2021]

Efter en spännande vecka full av både trevliga spelsläpp, som exempelvis Life is Strange: True Colors (9/10), och efterlängtade nyheter i form av Sonys PlayStation Showcase. Det var faktiskt en oväntat stark presentation med en hel del härliga saker att se fram mot. Både 2022 och 2023 ser ut att bli extremt fullpackade med godbitar för oss spelfans

Innan det är dags att ta helg ska vi förstås nyfikna på vad du tänker hitta på de närmaste dagarna. För att få lite inspiration kommer vi att dela med oss av vad som sker i redaktionen.

Martin känner sig bussig

Många bussar blir det…

Jag knep med stor entusiasm Bus Simulator 21 så snart det damp ned i redaktionens virtuella brevlåda. Efter höjdaren, eller dubbeldäckare om du så vill, Bus Simulator (8/10), ser jag fram emot denna utvidgade iteration. Det utlovas nya städer, snyggare vägar, fler bussar och dessutom en kaotisk, stor bussterminal där jag behöver tampas med andra bussförare. Jag är mer än lovligt taggad inför detta!

Johan inser att livet är konstigt

Whoa, jag har alltså fem fingrar på BÅDA händerna!?

Längtan efter det nya Life is Strange-spelet True Colors har varit snudd på olidlig efter alla de lovord som Fredrik gav spelet i recensionen, men i helgen är det dags att kasta sig in i denna emotionella resa. Det är en spelserie som har betytt mycket för spelgenren och har drivit på kvalitetsnivån av berättelser i spel.

Skulle det finnas någon ytterligare speltid i helgen ska jag ta mig vidare i Ratchet & Clank: Rift Apart (9/10), som aldrig upphör att förbluffa mig på det tekniska planet. Insomniac har på något vis fuskat sig förbi de tekniska gränserna i konsolen, det finns ingen annan förklaring.

Fredrik golfar och städar upp bland gamla spel

Det är inte helt lätt att sätta en hole-in-one när en jädra ekorre envisas med att sno min golfboll.

Efter en rätt intensiv jobbvecka, samt den emotionella berg-och-dalbanan som Life is Strange: True Colors är, så blir min spelhelg lite lugnare. Jag började golfa runt i Golf Club: Wasteland och har hittills svurit en hel del över ekorrar, hissar och fiskmåsar som envisas med att sno min golfboll. I korta ordalag: Jorden har gått under, och används nu bara som lyx-golfbana för de som överlevde och bosatte sig på Mars. Väldigt stämningsfullt, med en underbar radioberättelse i bakgrunden. Bortsett från det tänkte jag försöka samla på mig de saknade troféerna i The Medium och Death Stranding.

Vad tänker du sysselsätta dig med i helgen?

Ett svar
  1. Jesper Pettersson Jesper Pettersson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.