Vad spelar du i helgen? [Vecka 32 2022]

Fredagen är här och snart får många av oss möjligheten att ta det lugnt framför teven och njuta av lite spelande. Efter att ha haft en relativt lugn vecka när det kommer till recensioner så har det nu börjat trilla in en hel del nya titlar. Något vi aldrig tackar nej till.

Tills att du får läsa om dessa i sin helhet får du nöja dig med lite smakprov av helgens spelplaner.

Jesper spiller bläck och skjuter mutanter

Livet är kort, men i olika betydelse för hjältarna och motståndarna.

Jag har inget recensionsprojekt för tillfället utan botaniserar friskt i skämshögen. Det som lockar mest just nu är Roguebook som är en kortleksbyggare där två hjältar dras in i en bok och utforskar med hjälp av bläck och pensel. Det finns element från två av mina favoriter i genren, Slay the Spire och Monster Train och suget att starta en ny runda finns där hela tiden.

Parallellt är jag ungefär mitt i Escape Academy som lyckats fånga escape room-känslan på ett föredömligt sätt. Det här är den närmaste jag känner att jag varit upplevelsen att spela ett escape room med kompisar. Och för att fullborda trissen så har jag också startat den svenskutvecklade cyberpunk-skjutaren The Ascent. Jag har precis tagit mig igenom det första uppdraget och är nyfiken på hur det kommer att utveckla sig.

Martin skördar rovor och leker Zelda

Lite likt Zelda är det, eller hur?

Mitt avkopplande evighetsprojekt Story of Seasons: Pioneers of Olive Town (8/10) fortsätter att locka mig och även om jag börjar närma mig slutet av själva spelet, finns det många öar, odlingar och arbetsuppgifter kvar att upptäcka.

Men jag måste slita mig från Olive Town då jag har fått ett nytt recensionsspel på mitt bord. Det handlar om Book Quest, ett spel som påminner väldigt mycket om de tidiga Zelda-titlarna av det jag har sett hittills.

Jonny jagar anhängare

Ursäkta, vill du vara med i min sekt?

Jag är inte särskilt religiös av mig som person, men när jag fick erbjudandet att recensera en ”sektledarsimulator”, som vår chefredaktör uttryckte det, kunde jag inte tacka nej.

De kommande dagarna kommer jag därför att spendera med det skruvade Cult of the Lamb där jag ska navigera mig genom skapandet och drivandet av en tecknad liten kult.

Utöver det kommer jag eventuellt även att klämma in lite Aliens: Fireteam Elite. Jag började spela det lite smått med en vän häromveckan och det visade sig vara en förvånansvärt underhållande upplevelse.

Vad tänker du spela i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.