Recension: Story of Seasons: Pioneers of Olive Town [PS4]

Efter att ha recenserat Story of Seasons: Friends of Mineral Town (7/10), lyckades jag faktiskt lägga ifrån mig hackan och vattenkannan för att lämna Mineral Town. Och sedan dess har jag inte återvänt till den titeln.

Men nu har en ny stad introducerats i spelserien Story of Seasons och den här gången verkar det som att upplevelsen har blivit lite mer strömlinjeformad och enklare att anamma. Självklart drar jag på mig arbetskläderna, kavlar upp ärmarna på flanellskjortan och ger mig ut i myllan igen.

När man kan bygga sprinklers, är lyckan gjord!

Introduktionen i spelet bjuder inte på några nyheter då min nya karaktär också lämnar stadslivet till förmån för kroppsarbete. Även denna gång har han ärvt en gård av sin farfar i ett mindre samhälle. Självklart måste alla byggnader renoveras samtidigt som jag ska försöka få gården, markerna i närheten samt staden Olive Town att blomstra.

Det dröjer inte många timmar innan jag är helt indragen i denna bondeliv-simulator. Igen. Och det gör mig faktiskt inget då jag finner upplevelser som denna, avkopplande och sköna. För att ännu snabbare få mig fast, har en del mekaniker putsats till en smula. Bland annat hanteringen av verktyg känns enklare, men det viktigaste är nog att det går snabbare att få möjlighet att uppgradera verktygen till bra standard.

En annan tilltalande nyhet är alla de maskiner som jag kan tillverka och placera ut runt gården. Dessa maskiner förädlar råvarorna till mer användbara saker, vilket gör att jag kan omvandla trästockar till plankor, mjölk till yoghurt, fibrer till tråd och så vidare. Detta går hand i hand med det väldigt enkla tillverkningssystemet som även tillhandahålls.

Själva staden är verkligen välplanerad och sparar mig många förlorade timmar i spelet. Här lär jag mig snabbt vart jag ska och vad jag vill göra och går aldrig vilse som jag gjort flertalet gånger i föregångaren. För spelaren som verkligen vill förlora sig i ett virtuellt liv, finns fortfarande möjlighet att umgås med befolkningen och bejaka sin romantiska sida. Personligen väljer jag dock att fokusera min tid under första året till grödor och uppgradering av gården.

När industrin nådde Olive Town, blev allt möjligt

Tiden går ganska fort i spelet men jag känner att den förmodligen går lite långsammare än i Mineral Town, då jag varje dag faktiskt har lite tid över att justera småsaker och rensa lite ogräs. Ofta lagar jag mat på kvällarna, en resurs som gör att jag kan fylla på med energi om jag jagar guld i gruvorna.

Story of Seasons: Pioneers of Olive Town är på alla sätt mer av allt, samtidigt som det har bättre polerad mekanik. Därför kan jag inte annat än att varmt rekommendera titeln till dig som har provat något av de tidigare spelen i serien eller som känner att är skönt att gödsla med några timmars speltid i lugn och ro på landet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.