Vad spelar du i helgen? [Vecka 23 2018]

Ännu en solfylld vecka har nu passerat, men nu nalkas en efterlängtad helg och givetvis innebär det flera spelprojekt för oss på redaktionen. Vi kan ju även se fram emot en flodvåg av nyheter från de olika presentationerna i Los Angeles.

Inför årets E3, som börjar nu på lördag, har Johan delat med sina tankar och förhoppningar om vad flera stora utgivare kommer att visa upp i Los Angeles. Redaktionen har publicerat flera recensioner och kanske du hittar några intressanta titlar i exempelvis Old Man’s Journey (6/10) och The Journey Down: Chapter 1 (6/10)?

Jerry tar del av indie och konstiga liv

Hank? Jag trodde att du hette Chloe?

Eftersom jag har tagit platina i Life is Strange, kan jag bocka av det mästerliga spelet från min platinautmaning. Jag passade dessutom på att köpa hela säsongen av Life is Strange: Before the Storm och tänker påbörja äventyret under helgen.

Jag tänker fånga in mina slutgiltiga intryck för indiespelet Moonlighter också, inför den kommande recensionen. Jag gav högsta betyg till Dark Souls Remastered (10/10) och vill bara uppleva mer av dess aggressiva motstånd.

Jesper måste fånga alla demoner

Demonstrider i klassisk, turordningsbaserad tappning.

Det japanska rollspelet The Lost Child släpps om ett par veckor till PlayStation 4 och PlayStation Vita. Jag håller för fullt på med Vita-versionen med avsikt att skriva en recension. Det blandar element från visuella romaner och grottkrypare i ett modernt Tokyo där både änglar och demoner gömmer sig bland oss. Det innehåller även en funktion för att fånga demonerna, rena dem och tvinga dem att slåss för mig.

Efter att ha spelat färdigt God of War (9/10) har jag äntligen tagit mig an Assassin’s Creed Origins (9/10). Jag förvånas över hur bra de balanserat de olika sömlösa områdena och anpassat dem efter vilken nivå du har uppnått. Jag gillar det nya stridssystemet och blandningen av utforskning, lösa uppdrag och hitta små delmål i varje vrå av kartan. Jag blir alldeles upprymd av en sådan liten detalj som att några av områdena befinner sig på skepp i rörelse som jag måste segla eller simma ikapp för att utforska!

Johan kvaddar bilar i hisnande hastigheter

Gnistor, eld och vansinniga hopp. Alla dessa är centrala komponenter i underhållande motorspel.

När jag inte sitter klistrad framför TV:n för att insupa alla E3-relaterade liveströmmar kommer jag att tillbringa lite tid med Onrush. Detta spel är utvecklat av många av kärnpersonerna från den nedlagda Evolution Studios som sedan hamnade hos bilspelsexperterna Codemasters, och det finns tydliga spår av de gamla Motorstorm-spelen i detta verk. En recension av denna högoktaniga upplevelse kommer du att få se under nästa vecka.

Resterande tid kommer att delas mellan Vampyr och Dark Souls Remastered (10/10), men jag misstänker att det inte kommer att finnas alltför mycket överflödig tid denna helg.

Vad ska du spela i helgen?

2 kommentarer
  1. Alestes Alestes
  2. Fredrik Johansson Fredrik Johansson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.