Vad spelar du i helgen? [Vecka 15 2017]

Den nyckfulla, svenska våren är över oss med full kraft. Snöfall och känningar av pollen varvas friskt med tidiga grilläventyr men även en del innesittarkvällar, tack och lov. Påsken har dammat förbi och snart är långhelgerna och de korta arbetsveckorna ett minne blott, åtminstone fram till sommarsemestern.

På PlayStation-fronten känns det dock som julafton i princip varje vecka, då efterlängtade spel släpps dagligen. I veckan som gått fick vi till exempel äntligen se Full Throttle Remastered dyka upp, och även PlayStation Vita fick ta del av denna nostalgiska kärlekssång till äventyrsspelen. Med det stora utbudet av nya spel som lanserats, råder det väl ingen tvekan om att eventuella friluftsaktiviteter får dela tid med några timmars intensivt spelande i helgen?

Några av medlemmarna i redaktionen får berätta om sina planer först, sedan är vi som alltid intresserade av vad som finns på ditt schema!

Jerry återupplever gamla Disney-klassiker

Det var då Joakim von Anka insåg att Donkey Kong gjorde ett gästuppträdande i hans spel.

Jag känner mig som en tioåring igen när The Disney Afternoon Collection startar igång på mitt PlayStation 4, och med sex av Capcoms mest kända Disney-titlar från NES i bagaget har jag mycket nostalgidoftande plattformshoppande att se fram emot under helgen.

Jag fick blodad tand efter att ha läst recensionen av Persona 5 (10/10) och därför inskaffades ett eget exemplar. Det blir trevligt att varva Disney-äventyr med ett modernt, japanskt rollspel som omväxling.

Martin upplever Edo-eran och mosar zombier

Kan kärlek uppstå genom att jag bara trycker på X?

Kan kärlek uppstå genom att jag bara trycker på X?

Jag har aldrig någonsin spelat klart eller fastnat för en visuell roman tidigare, men ända sedan Idea Factory berättade att Hakuoki: Kyoto Winds skulle släppas till PlayStation Vita, har jag sett fram emot titeln. Jag har startat min första berättelseomgång och känner mig läskigt involverad i historien redan efter första timmen.

Liksom förra helgen, ska jag och sonen fortsätta vår kamp mot zombier i det fantastiskt underhållande Dying Light. Vi har nu kommit till spelets andra område och närmar oss slutet. Mina tankar har börjat kretsa kring en platinatrofé men då behöver vi hitta två andra spelare som orkar spela igenom 5 uppdrag med oss. Kommentera gärna om ni är intresserade av en sådan sammanstrålning!

Jesper återupplever 90-talet i modern tappning

Yooka-Laylee, inte att blandas ihop med MTV’s Jukka Brothers

Efter att ha missat en spelhelg och hängt på uteserveringar iklädd shorts i Milano är spelsuget extra stort. Och få saker passar då bättre än det retrodoftande plattformsäventyret Yooka-Laylee som utvecklats av före detta Rare-arbetare som var inblandade i Banjo-Kazooie. Jag fick recensionsexemplaret och ska samla boksidor utan dess like! Som om inte det vore nog roffade jag dessutom åt mig Syberia 3. De två första delarna spelade jag på dator och det har nu gått 13 år sedan jag spelade den andra delen. Jag längtar efter att få fortsätta Kate Walkers äventyr med mammutar och uppvridbara maskiner i surrealistiska miljöer undertecknat Benoït Sokal. Självklart lockar även den blivande rollspelsklassikern Persona 5 (10/10) och jag får nog svårt att hålla fingrarna borta från den veritabla syltburken.

Under min resa valde jag bort den stora bärbara konsolen till förmån för min PlayStation Vita och The Nonary Games. Jag hann uppleva fyra av de sex sluten i det första spelet i samlingen, 9 Hours, 9 Persons, 9 Doors och vill självklart tömma ut hela berättelsen. I det andra spelet, Virtue’s Last Reward, har jag redan platina men en snabbgenomspelning där jag klickar förbi all text och löser alla pussel så fort jag kan, blir det nog för en platinatrofé till!

Bortsett från detta pågår ju även spelande utanför PlayStation-sfären och jag kommer att sitta bänkad framför TV:n under den fjärde finalmatchen av SHL där mitt älskade Brynäs befinner sig för första gången sedan 2012.

Vi har mängder av projekt under dessa dagar men nu är frågan: vad spelar du i helgen?

2 kommentarer
  1. Macce_1
  2. Quint Quint

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.