PlayStation Experience: en återblick

Firandet av PlayStations 20-årsdag är över, tårtan är uppäten och från Las Vegas där PlayStation Experience-evenemanget hölls har nyheterna slutat att flöda. Flera av er läsare satt säkert klistrade framför skärmarna när lördagen inleddes med en kraftfull presentation av spel, spel och ännu fler spel. Här kommer ett sammandrag av det som jag tycker är intressant.

Efter några inledande ord från Shawn Layden kastades vi in i en 15 minuter lång genomgång av Uncharted 4: A Thief’s End. Ögat bjöds på bländande vacker grafik och fantastiska miljöer som vi har lärt oss att förvänta från Naughty Dog. I demonstrationen visades också mängder med nya färdigheter i Nathan Drakes överlevnadsrepertoar men den största överraskningen var nog att Troy Baker (The Last of Us, Bioschock Infinite) spelar Nates storebror. Det ska bli intressant att se dessa två giganter inom röstskådespelande samsas i ett och samma spel!

Peter Moore från Electronic Arts bjöd alla PlayStation-spelare på tre gratisspel, ett till varje plattform. Visserligen är det nu försent att ta del av presenten men vi hoppas att så många som möjligt uppmärksammade vårt inlägg och laddade hem för fulla muggar!

Den stora exklusivitetschocken bjöds vi på när Yoshinori Ono äntrade scenen och berättade att Street Fighter V är på gång och att det är exklusivt för PlayStation 4 och PC (nej, det kommer aldrig till Xbox). Lite självsäkert utlovades även att det ska gå att spela mot varandra oavsett vilken av dessa plattformar man än föredrar att sitta vid. Hadoken!!!

När Tim Schafer äntrade scenen blev jag glad. Visserligen blir jag alltid glad när jag ser eller hör den smått galna människan men det visade sig att idag skulle bli en glädjens dag. Till en början bekräftade han att Broken Age kommer till både PlayStation 4 och PlayStation Vita under nästa år. Grim Fandango: Remastered släpps till PlayStation 4 och PlayStation Vita den 27 januari (i USA) och Day of the Tentacle: Special Edition kommer också inom en snar framtid! Den lille äventyrsspelaren i mig hoppar av glädje och det enda som kan få mig mer euforisk är om vi någonsin får höra om Full Throttle till PlayStation.

Lite senare bjöds vi en ny inblick i The Order: 1886, vilket ser bättre och bättre ut samtidigt som Until Dawn fortfarande kittlar skräcknerven i mig. När Shinji Hashimoto från Square Enix berättade om ett spel som kom ut för 17 år sedan blev publiken rent galen av lycka, Final Fantasy VII kommer till PlayStation 4! Många blev nog lite besvikna när det visade sig att det inte handlade om ett nytt, omgjort spel utan en uppskalad version som liknande den till PC för några år sedan.

Den alltid lika charmige och tillsynes något tillbakadragne Sean Murray från Hello Games visade mer från det kommande evighetsspelet No Man’s Sky. Jodå, jag kunde minsann tappa hakan ytterligare några centimeter jämfört med förra gången jag såg spelet!

Vad var din känsla efter att ha sett alla dessa spel? Det finns säkert något som jag inte skrivit om här eller något som du saknade (jag saknade såklart ett nytt Hatsune Miku-spel!) – berätta gärna!

3 kommentarer
  1. jonasbylin jonasbylin
    • Johan Lindros Johan Lindros
  2. Alestes Alestes

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.