Recension: Moss: Book II [PSVR]

Musäventyret Moss (9/10) tog mig på sängen och levererade en fantastisk upplevelse som använde VR-tekniken på ett berättande och inspirerande sätt. Även om titeln var aningen kort, kändes den som en perfekt VR-upplevelse.

Nu är Moss: Book II här och vi får återigen stifta bekantskap med Quill, den kvinnliga protagonisten som en gång räddat världen. Friden blev dock inte långvarig eftersom ett nytt hot tornar upp sig för världen. Det är med andra ord dags att tassa vidare mot hjältemod igen.

Quill får uppleva fantastiska miljöer

Den här gången är det av yttersta vikt att Quill, med hjälp av en del större varelser, eller väktare, hittar ett antal skärvor av en kristall. Om dessa skärvor hamnar i fel händer, riskerar hela världen att hamna i kaos och självklart tvekar vi inte en sekund på att slänga oss in i nästa berättelse i hjältinnan Quills bok.

Återigen ikläder jag mig rollen som ”läsaren”, och i början av spelet får jag ta del av sagan via en vacker bok. När jag sedan kastas in i äventyret, styr jag Quill men har även möjlighet att påverka miljöerna hon springer igenom. Stridsmekaniken har inte utvecklats något sedan först titeln men pusselelementen där jag hjälper musen, har fått några tillägg som är underhållande och som tillför en Metroidvania-aspekt till titeln.

Jag slås fortfarande av uppläggets genialitet. Med VR-headsetet får jag ta del av miljöerna på ett väldigt imponerande vis. Nivåerna är riktigt mäktiga och känns enormt stora, samtidigt som de är detaljerade och känns äkta. Den enda nackdelen med denna storhet, är att jag ibland har svårt att hitta min hjältinna i början av en ny nivå.

Redo för äventyr!

Tyvärr är jag aningen besviken på att stridsmekaniken inte har utvecklats speciellt mycket; jag möter i princip samma typer av varelser som i första spelet och jag är begränsad till samma attacker som tidigare, även om några alternativa vapen introduceras.

Moss: Book II är med andra ord mer av Moss-äventyret. Du kanske läser det som något negativt, men faktum är att jag har längtat tillbaka till Quillls värld och att jag trivs bra här, utan att så mycket har förändrats.

Om du letar efter ett gripande äventyr, levererat på ett utsökt vis till ditt PlayStation VR, är detta en given investering. Det är lagom svårt, lagom klurigt och bjuder på fantastiska miljöer som hade varit svårt att leverera via din platta TV.

Ett svar
  1. Alestes Alestes

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.