Recension: Call of Duty: WWII: The Resistance [PS4]

Sledgehammer tog tillbaka den klassiska spelserien till dess rötter med andra världskriget som tema i det senaste spelet Call of Duty: WWII (7/10). Nu introduceras nytt extramaterial i spelets första stora expansion The Resistance.

Det stora paketet består bland annat av nya kartor, utmaningar med zombier och vapen att bekanta sig med bakom skyttegravarna. Den franska motståndsrörelsen är expansionens röda tråd och de nya nivåerna utspelar sig i olika delar av ett svårt krigsdrabbat Frankrike.

Flerspelarläget kompletteras av tre nya kartor; Valkyrie, Occupation och Anthropoid. De stora områdena med smala gränder i både Occupation och Anthropoid, är utmärkta för taktiska samarbetslägena Domination och Hardpoint. Valkyries djupa skogar består av bunkrar och de öppna fälten passar bra för de tempofyllda spellägena Deathmatch och Kill Confirmed. Denna trio med franska nivåer är fartfyllda och har många skrymslen att utföra smygande anfall mot en ovetande motståndare.

Eldvatten, som indianerna säger i gamla serier med Lucky Luke.

War har fått det nya uppdraget Operation Intercept, där de allierade ska frigöra gisslan och sedan stoppa axelmakternas tåg från att starta. Jag tycker att detta är ett av de roligaste uppdragen tack vare den imponerande bandesignen, och att rädda bundna fångar är ett välkommet tillägg.

Den nya divisionen Resistance har lagts till och med denna rebelliska kategori kan jag störa motståndarens radar tillfälligt om de är i närheten. Jag kan också hålla i både pistol och kniv för att kunna oskadliggöra fienden i ett effektivt bakhåll.

Nazi Zombies har fått en ny bana, där fyra modiga frihetskämpar ska utforska en mystisk ö vars befolkning består av blodtörstiga zombier. The Darkest Shore börjar med en blodig strid vid stranden innan det riktiga uppdraget börjar, och likt The Final Reich kommer de odöda i stora vågor för att hindra mig och mina lagkamrater. Men det är svårt att lokalisera något på ön och jag går lätt vilse i de mörka grottorna, vilket också förvärras när en tjock dimma plötsligt uppenbarar sig.

Blodbad har fått en ny innebörd.

The Resistance är mestadels en utmärkt expansion som kommer att sysselsätta spelare ett bra tag framöver, och jag rekommenderar detta paket om du vill vara en del av den franska revolutionen. Jag hoppas däremot att extramaterialet i framtiden erbjuder roligare tillägg i kamperna mot zombierna, för det finns ändå mycket potential i The Darkest Shore även om det inte når upp till de nivåer i klassiska flerspelarmatcher.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.