Månadens PlayStation Plus-spel [September 2023]

September månad är här och hösten närmar sig med stormsteg. Ny månad betyder nya förmåner i form av gratis spel för dig som sitter på en Playstation Plus-prenumeration. I dagarna fick vi nyheten att priserna för de olika prenumerationerna kommer att öka något inom kort, inte en särskilt roligt nyhet men likväl något som kan vara bra att hålla ögonen på om det är dags att förnya ditt abonnemang snart. Månadens utbud har titlar för såväl den ensamma spelaren som för den som vill spela i sällskap, och för att du enklare ska kunna orientera dig i djungeln kommer här några kortare introduktioner av dessa.

Först ut är Saints Row (8/10) som var tänkt att bli något av en nystart för spelserien med samma namn när det släpptes under sommaren förra året. I det vankas det äventyr och galna upptåg i en öppen spelvärld där fyra vänner ger sig in i en maktkamp om staden Santo Ileso. Spelet bjuder på action i tredjepersonsvy och stödjer upp till två spelare för den som vill utmana staden i sällskap av en annan spelare. Johan på redaktionen gillade spelet skarpt och beskrev det som högkvalitativ underhållning med massor av möjligheter. För en mer ingående text, sväng inom bloggens recension via länken ovan.

Vill man ha något närmare hjärtat kan det vara värt att ta sig an Generation Zero (6/10), ett spel där handlingen utspelar sig i ett dystopiskt svenskt 80-tal. Landet är invaderat av mängder med mordiska maskiner, och i kampen mot dessa kan du som spelare ta hjälp av upp till tre kamrater för att öka er chans att överleva. Ett stort fokus läggs på byggande av baser, vapen och utrustning, något som definitivt kan vara lockande för den som gillar resurssamlande och utforskande i stora miljöer. När Martin recenserade spelet å bloggens vägnar hade han en blandad upplevelse där känslor av nostalgi krockade med spelets något enkla och enformiga upplägg. Även denna recension går att finna via länken här ovanför.

Sist ut har vi Black Desert (Traveler Edition), det koreanska onlinespelet som gjorde sin debut på playstation under sommaren 2019. Likt andra titlar inom genren är du som spelare en del av en expansiv värld, fylld av äventyr, uppdrag och bestar att bemästra. Spelet har möjligheter till ingående karaktärsskapande och låter dig utveckla din karaktär under spelets gång genom mängder av olika yrken, uppgifter och uppgraderingar.

Nytt på PS Plus 5/9

  • Saints Row (PS4, PS5)
  • Generation Zero (PS4)
  • Black Desert (Traveler Edition) (PS4, PS5)

Lämnar PS Plus 5/9

  • PGA Tour 2K23 (PS4, PS5)
  • Dreams (PS4)
  • Death’s Door (PS4, PS5)

Vad ser du mest fram emot att spela?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.