Månadens PlayStation Plus-spel [November 2022]

Lagom till efter årets läskigaste högtid presenteras en ny uppsättning gratisspel för dem som sitter på en Playstation Plus-prenumeration. Allt eftersom dagarna blir kortare och kvällarna längre passar det kanske bra med lite fler spännande titlar att ta sig an i höstmörkret. I vanlig ordning är det en blandning av spel, och förhoppningsvis finns där något som tilltalar oss alla.

För dig med stor äventyrslust och ett intresse för japansk kultur kommer Team Ninjas action-rollspel Nioh 2 (9/10) troligtvis att vara ett populärt val. Som en fritt skapad karaktär tar du dig an monster från den japanska mytologin, antingen på egen hand eller tillsammans med andra spelare som du kan bjuda in som förstärkning. Berg och djupa dalar utforskas och mycket äventyr utlovas. För en djupare beskrivning av spelet kan du slänga ett öga på någon av PSbloggens egna recensioner av spelet, antingen från när det ursprungligen släpptes 2020 eller när Nioh 2 Remastered (9/10) till PS5 kom i början av 2021.

Om du är mer av en trollkarl än en japansk krigare så kanske det passar bättre att grotta ner sig i inte bara ett, utan två stycken Legospel med temat Harry Potter i LEGO Harry Potter Collection (8/10). Det första av spelen täcker de första fyra årskurserna på Hogwarts, medan spel nummer två täcker de resterande tre. Precis som i källmaterialet kommer det att bjudas på allt från kvaståkning, trollformelsövningar och kamp mot den onda trollkarlen Voldemort och hans underhuggare. Chefredaktören Johan hade nöjet att recensera spelet när det kom till PS4 2016, och hans tankar kan du läsa om med hjälp av länken ovan.

Nog för att Harry Potter i Legoform låter lite komiskt, men en sladdrig astronaut som svävar omkring i rymden kan också vara rätt kul. Med minimal kontroll över din hjälte kämpar du ensam eller med en vän mot tyngdlöshet och tekniska problem i Heavenly Bodies. Det finns många grejer som kan gå sönder på ett rymdskepp, och till råga på det behöver någon vattna blommorna också.

Nytt på PS Plus Essentials 1/11

  • Nioh 2 (PS4, PS5)
  • LEGO Harry Potter Collection (PS4)
  • Heavenly Bodies (PS4, PS5)

Lämnar PS Plus Essentials 31/10

  • Hot Wheels Unleashed (PS4, PS5)
  • Injustice 2 (PS4)
  • Superhot (PS4)

Vad ser du mest fram emot att spela?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.