Månadens PlayStation Plus-spel [December 2023]

Vi har nu officiellt tagit steget in i årets slutspurt, december. Det har varit ett bra år sett till spelsläpp, men det hindrar oss inte från att samla på oss ännu några titlar att stapla på vår långa och smått svajiga skämshög.

För dig som har en prenumeration av PS Plus kommer detta bidrag i form av månadens förmåner, det vill säga gratis titlar. För att du enklare ska få en överblick kring dessa nyheter kommer här en kort sammanfattning.

Först ut bland månadens spel är det underhållande racingäventyret Lego 2K Drive (9/10). När vi recenserade det här på bloggen i våras slogs vi av hur man hade lyckats överföra lekfullheten i de små byggklossarna till den digitala racingbanan på ett så effektivt sätt. Spelet bjuder på spännande tävlingar i ett flertal olika spellägen, men även ett kampanjläge där du i rollen som en ny förare sätter siktet på att ta hem Bricklandias stora pokal. Gillar du Lego och racingspel är det här en given titel.

Efter några varv på grusbanan kan det vara värt att ge bilen en rejäl rengöring. Som tur är kommer nästa spel in och täcker upp det behovet. I Powerwash Simulator gäller det nämligen att så effektivt som möjligt tvätta bort smuts och annat oönskat material från alla möjliga saker i staden Muckingham. Är du den sortens människa som finner en oerhörd tillfredsställelse i att rengöra saker och dessutom uppskattar att få lite uppskattning för det är det bara att hugga i. Ju bättre jobb du gör, desto mer utrustning kan du unna dig i kampen mot smutsen.

Skulle det vara så att varken legobyggande eller ett hårt arbete inom städbranschen är något för dig så finns det även ett tredje alternativ som bjuder på helt andra äventyr. I Sable (8/10) utforskar du nämligen en vidsträckt öken, stämningsfullt inramad av en stilren visuell design och ett lika passande soundtrack. Huvudkaraktären Sable gör resan som en del av en ritual, och det finns mycket att upptäcka i jakten på sanningen. Färdas fram över dynerna på din svävare, undersök din omgivning och sök efter svar i denna intressanta och lite annorlunda upplevelse. I länken ovan finner du Martins recension där han bland annat berättar om sin jakt på talismaner, spännande karaktärer och längtan efter spelets sanddyner.

Nytt på PS Plus 5/12

  • Lego 2K Drive (PS4, PS5)
  • Powerwash Simulator (PS4, PS5)
  • Sable (PS5)

Lämnar PS Plus 5/12

  • Mafia II Definitive Edition (PS4)
  • Aliens Fire Team Elite (PS4, PS5)
  • Dragon Ball: The Breakers (PS4)

Vad ser du mest fram emot att spela?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.