Vad hände i veckan? [Vecka 10 2015]

Det finns mycket matnyttigt att summera från den gångna veckan med tanke på att både Game Developers Conference och PAX East har stångats om utrymmet i media under en och samma vecka. Tidigare i veckan skrev jag ju om att vi kommer att få ta del av två mycket lovande titlar redan i första veckan i september, något som sannolikt kommer att vara startskottet för spelhösten. Det är dock inte de enda spelen som nyligen har fått bekräftade släppdatum.

Magicka 2 släpps i slutet av maj

Om vi hade haft pris för veckans bästa trailer hade detta troligen gått till det svenskutvecklade Magicka 2. Denna trailer som driver friskt med Game of Thrones informerar oss att vi snart kan spela denna uppföljare till det otroligt underhållande och populära Magicka, som dessvärre aldrig dök upp på PlayStation-plattformar. Datumet i trailern är den 26 maj, men jag misstänker att det blir den 27 för vår del eftersom PlayStation Store uppdateras på onsdagar i EU, till skillnad från Nordamerika som uppdaterar på tisdagar.

Wolfenstein-expansion på gång

En av förra årets trevligaste överraskningar var Wolfenstein: The New Order (7/10) från svenska Machinegames. Trots en knackig start på spelet bjöd kampanjen på en härlig stämning och betydligt mer intressanta karaktärer än vad jag hade förväntat mig från ett Wolfenstein-spel. Därför är det glädjande att se att spelet nu får en fristående expansion vid namn Wolfenstein: The Old Blood, som ska utspela sig innan kampanjen i huvudspelet.

Att döma av trailern är det upp till BJ Blazkowicz att bege sig in i det Örnnästet-liknande Castle Wolfenstein för att stjäla viktig information, samt att skjuta en eller annan nazist.

Rock Band gör comeback

Det är nu nästan fem år sedan Harmonix och Activision stred om vem som kunde ta död på musikspelsgenren på effektivast möjliga vis. Priset gick nog i slutänden till Activision, som med den otroliga flodvåg av Guitar Hero-titlar mättade marknaden vid tillfället och bottnen gick ur helt. Nu har Harmonix bestämt sig för att återvända till scenen med Rock Band 4, och jag måste erkänna att jag är redo att damma av plastintrumenten igen.

Utvecklarna har redan bekräftat de två viktigaste punkterna för att kunna göra en smidig comeback på marknaden, och det är att både dina inköpta låtar och dina gamla instrument kommer att fungera i nya spelet, med den förutsättning att du håller dig inom samma konsolfamilj. Du kan med andra ord inte köra vidare på PS4 om du sedan tidigare har köpt låtar till Xbox 360.

Många trevliga nyheter i veckan – vad ser du mest fram emot?

2 kommentarer
  1. motz motz
  2. Kristoffer Nyrén Kristoffer Nyrén

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.