September blir en intensiv spelmånad

Med E3-mässan runt hörnet finns det fortfarande en del ovisshet om vilka spel som släpps i höst, men det står redan nu klart att startskottet för spelhösten kommer att gå i början av september. Vi har sedan ett tag tillbaka känt till att både Mad Max och Metal Gear Solid V: The Phantom Pain kommer att explodera från startgroparna redan första veckan i månaden men nu har dessa potentiella giganter fått lite sällskap.

Den 4 september kommer vi även att få återuppta bekantskapen med världens bästa psykotiska björn, Monokuma, i Danganronpa Another Episode: Ultra Depsair Girls. Denna uppföljare till ett par av mina favoritspel på PlayStation Vita bryter lite mot trenden i de föregående spelen och lämnar den visuella roman-stilen för en mer actionorienterad spelstil. Jag är fortfarande lite kluven över detta beslut, men så länge Spike Chunsoft lyckas bibehålla den härliga stämningen och attityden från föregångarna är mycket vunnet.

Det finns dock spel som släpps i september men som faktiskt undviker den fullpackade första veckan i månaden. Ett av dessa är det efterlängtade Kickstarter-projektet Mighty No 9 från Comcept och hjärnan bakom den klassiska Mega Man-serien, Keiji Inafune. Det krävs inte mycket fantasi för att se att Mighty No 9 är klart inspirerat av Mega Man, men eftersom Capcom inte släpper några sådana spel längre är det ju tur att någon annan gör det! Om du var förlorad i glädjeruset runt Fallout 4 kan det möjligtvis vara så att du har missat den senaste trailern som är inbäddad här nedanför. Mighty No 9 kommer att dyka upp på samtliga aktuella PlayStation-plattformar den 18 september.

Vad ser du mest fram emot i september?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.