Månadens höjdpunkter [Januari 2019]

2018 går mot sitt slut och vi kan alla se fram emot ett nytt, spännande spelår. Årets börjar traditionsenligt i lite lägre tempo efter den intensiva julhandeln, men det finns självklart några guldkorn att lyfta fram.

Du kommer att erbjudas både ett japanskt rollspel med Disneyinslag, en återutgivning och förnyelse av en skräckklassiker och uppföljare till krigsspel från cockpiten på flygplan.

ACE Combat 7: Skies Unknown (PS4,PSVR) – 18 januari

ACE Combat 7 utannonserades redan 2015 och släpps nu äntligen. PlayStation 4-versionen dessutom har ett antal exklusiva VR-uppdrag för PlayStation VR. Serien såg sitt ljus på PlayStation redan 1995 och detta är den första delen på fem år.

Spelet är ett actionspel maskerat som flygsimulator där du utför flygstunts och skjuter ned fiender. Serien har inte varit någon personlig favorit, men inkluderandet av VR gör mig nyfiken då inlevelsen kan lyfta upplevelsen till nya höjder.

Resident Evil 2 (PS4) – 25 januari

Resident Evil 2 är kanske den mest älskade delen i långköraren Resident Evil och jag minns flera kvällar då jag och en kompis turades om att spela igenom det. Jag minns fortfarande flera ikoniska scener trots att det var 20 år sedan.

Originalet använde pansarvagnskontroller medan denna nya version har bytt till en vy över axeln som påminner om Resident Evil 4. Nyutgåvan har också gjort sig av med de fasta kameravinklarna och har i och med detta ändrat en del fiendeplaceringar samt lagt till rök och dimma för att hålla deras positioner gömda. Om du har en PlayStation 4 Pro kan du välja att spela i 60 fps eller 4K-upplösning.

Kingdom Hearts III (PS4) – 29 januari

Kingdom Hearts-serien bjuder på en unik upplevelse, då det är ett japanskt actionrollspel där miljöer och figurer från Disneys universum förekommer. Långben och Kalle Anka är följeslagare till spelets hjälte Sora. Berättelsen är komplicerad och i samband med släppet kommer det också att släppas en film där du kan komma ikapp vad som hänt tidigare. Dessutom har de tidigare delarna släppts i förbättrade versioner och det går att köpa en samling med alla spelen.

Denna del bjuder på flera nya miljöer som inte varit med tidigare, där Trassel, Frost och Big Hero 6 sticker ut. Det som är extra kul är att flera av de amerikanska röstskådespelarna från filmerna gör rösterna i spelet också Zachary Levi gör exempelvis Flynn Rider från Trassel och Kristen Bell gör Annas röst i Frostvärlden.

Jag testade Toy Story- och Herkules-världarna av detta på Comic Con Stockholm och ser fram emot att få spela mer av det framöver.

Övriga spelsläpp

  • Tales of Vesperia: Definitive Edition (PS4) – 11 januari
  • Onimusha: Warlords (PS4) – 15 januari
  • The Walking Dead: The Final Season episode 3 (PS4) – 15 januari
  • The Grand Tour Game (PS4) – 15 januari
  • Train Sim World: Northern Trans-Pennine (PS4) – 15 januari
  • Vane (PS4) – 15 januari
  • YIIK: A Postmodern RPG (PS4) – 18 januari
  • SENRAN KAGURA Burst Re:Newal (PS4) – 18 januari
  • Tropico 6 (PS4) – 25 januari
  • Genesis Alpha One (PS4) – 29 januari

Kommer du att köpa och spela något från januaris utbud?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.