Dark Souls II: Bossguiden – Del 4

Efter ett litet uppehåll är dags för den fjärde delen av min bossguide och vi börjar nu närma oss halvvägssträcket i spelet. Idag kommer jag bland annat att hälsa på en gammal bekant från förra spelet, fast i en betydligt elakare form. Jag kommer även att inkassera min andra av fyra Great Souls.

Belfry Gargoyles:

Här bjuder From Software på en härlig (men brutal) tribut till föregående spel genom en comeback av en av de tidigaste bossarna du stöter på där. För min del kände jag mig ganska kaxig när jag gick in där första gången, och på vanligt Dark Souls-maner blev jag straffad för det.

I förra spelet fick du slåss mot en boss i halva fighten innan en andra fiende började lägga sig i. Nu är förutsättningarna uppskruvade och du får två bossar mot dig från början, men det är inte nog med detta. När du börjat göra skada på bossarna börjar ytterligare fiender vakna upp och som du kan se i klippet hade jag vid ett tillfälle fyra stycken att hantera samtidigt. Detta är långt ifrån optimalt från min sida eftersom jag missar fienderna med låg hälsa gång på gång, men eftersom jag slipper att vara nära dem lyckas jag överleva ändå.

Om du inte är magiker är det superviktigt att fokusera skada på en åt gången så att du slipper att bli omringad och inte behöver hantera så många åt gången. Den riktiga svårigheten är att lära sig hantera fienderna och leda runt dem så att du absolut aldrig har någon bakom dig. Var uppmärksam på när nya fiender vaknar till liv och håll dig mobil hela tiden. Om möjligt bör du utnyttja när fienderna sprutar eld. Lyckas du flanka dem då hinner du få in ett par gratisslag.

The Lost Sinner:

Det här är en strid jag verkligen gillar eftersom den påminner en del om kampen mot Artorias i förra spelet. Bossen är blixtsnabb och hon har väldigt elaka attacker som kan ta kål på dig ganska snabbt om du inte är fokuserad. Detta är i synnerhet ett problem eftersom hon gillar att hoppa högt och landa bakom dig för att sedan spetsa dig med svärdet.

Tajming är i princip allt i denna strid eftersom en attack eller estusflaska vid fel tillfälle antingen skapar en returresa till lägerelden eller en kopiös uppförsbacke. Jag rekommenderar en sköld som blockerar 100 procent fysisk skada så att du inte alltid behöver förlita dig på att rulla undan från hennes snabba attackkombinationer. Med lite tålamod ser du snart ganska tydliga öppningar för attacker efter hennes dubbel- eller trippelsving.

Den största faran i striden är när bossen hoppar över dig eftersom kameralåsningen oftast släpper när det sker. Det gäller att vara på tårna och vända sig snabbt för att undvika hennes attacker då.

Scorpioness Najka:

Detta är en strid som kan skilja sig en aning från gång till gång precis som Mytha som jag nämnde i förra delen av guiden. När du kommer in i rummet första gången är det väldigt lätt att bli tagen på sängen eftersom du i princip bara ser ett huvud i sanden. När du sedan överraskande blir bombad av hennes Soul Spear är det slut på det roliga.

I klippet ovan kan du roas åt hur jag fick hjärnsläpp och använder helt fel magier till en början vilket leder till en otroligt dålig start. Det poängterar dock hur viktigt det är att röra sig bort från bossen när hon väl kommer upp ur sanden. I denna fight visar hon lite av de magier hon brukar använda men inte allt. Hon kan vara väldigt elak om hon är på magihumör, men om du håller dig tillräckligt nära för att locka fram hennes svansattacker brukar du kunna slippa det värsta.

Den bästa taktiken är att utnyttja dessa svansattacker till din fördel eftersom hon är helt stationär då. Vissa föredrar att kapa av svansarna, men personligen tycker jag att hon blir betydligt svårare då. Lägg märke till att det finns ett säkert område att stå på när hon dyker ner i sanden igen. Om du ställer dig där jag står i klippet kommer du aldrig att bli träffad.

Royal Rat Authority:

En av två råttbossar i spelet, och detta är den svårare av dem. I princip allting bestäms av hur du hanterar de små råttorna i början och fighten kan vara över på sekunder om du inte får död på dem snabbt. Det underlättar om du har ett vapen med stora svepande attacker eller magier som gör skada över ett större område.

När du väl får slåss en mot en med den gigantiska råttvarelsen är oftast den svåraste biten över. Det kan dock vara svårt att undvika hans rusningsattacker och jag rekommenderar att om möjligt blockera den istället för att rulla undan. Du kommer att bli av med all din Stamina, men hellre det än din hälsa. Försök positionera dig under bossen men håll noga koll på tassarna om du vill slippa en ruggig örfil.

Bossen ogillar eld ganska mycket och det är därför bra om du har ett eldvapen eller om du är Pyromancer. Var uppmärksam på när bossen har låg hälsa och plötsligt stannar upp, för då kommer han att lägga en ganska otrevlig spya på marken. Om du blir träffad kommer den att förstöra din utrustning och annat otrevligt.

Mina oredigerade äventyr kan som vanligt följas på Twitch via länkarna: del ett och del två.

2 kommentarer
  1. Joel Persson Joel Persson
  2. Johan Lindros Johan Lindros

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.