Dark Souls II: Bossguiden – Del 3

Nu är det dags att fortsätta min vandring genom Drangleic där jag klyver demoner och andra otrevliga monster för att kunna göra din resa lite enklare. I denna del kommer jag att gå igenom Earthen Peak och Iron Keep där jag bland annat tar mig an Smelter Demon – ett möte jag inte direkt såg fram emot.

Covetous Demon

Detta charmtroll med ganska tydliga släktdrag från Jabba the Hutt ser lite farligare ut än vad han är. Attackmönstret är ganska lättläst och bossen rör sig oftast långsamt. Passa dig för att underskatta för mycket dock, för när han väl träffar dig brukar det göra rejält ont.

Om du håller dig på avstånd kommer bossen stegra upp och försöka krossa dig ganska ofta, och denna attack är lätt att se i god tid och det räcker att du rullar ett par gånger i sidled. Det finns gott om tillfällen för anfall eller för att hela eftersom den här klumpen sällan gör mer än en attack åt gången. Närstrid kan bli lite riskabelt emellanåt eftersom han ofta får för sig att han ska rulla runt och krossa dig och om du är felpositionerad kan det vara svårt att undvika denna attack.

Viktigast av allt är dock att undvika hans tunga eftersom han då sväljer dig och när du väl spottas ut är du helt utan utrustning. Det är en aning stressigt att försöka navigera runt i menyerna för att hitta vapen och rustning igen när du blir jagad av en gigantisk mördarsnigel.

Mytha, the Baneful Queen

Här ställs du mot en Medusa-liknande boss som är ganska svårläst från gång till gång. Eftersom hon använder sig både av magi och sitt spjut kan hennes attackmönster se markant annorlunda ut beroende på vilket humör hon är på.

Magierna används primärt när du är på maximalt avstånd, men hon är väldigt snabb på att förflytta sig framåt och du bör därför studera hennes rörelsemönster noggrant för att undvika en otrevlig överraskning. Det är huvudsakligen efter dessa rusningsattacker som du har dina bästa tillfällen att få in några smällar eftersom hon återhämtar sig ganska långsamt efter en sådan.

Den bästa taktiken är att hålla dig på halvdistans och locka fram dessa attacker mest eftersom hon är ganska elak på nära håll. Om du står framför henne riskerar du att bli fasthållen och ihjälklämd, och om du beslutar dig för att stå bakom henne kommer du att bli piskad av hennes svansattacker som kan vara svåra att undvika.

Smelter Demon

Detta är i min åsikt en av de tre svåraste fighterna i spelet, i synnerhet om du är närstridsfokuserad. Denna storväxta svärdsvingande demon tål väldigt mycket stryk och är inte blyg med att dela ut stryk heller.

Striden är uppdelad i tre olika faser där bossen blir successivt mer aggressiv. Under första fasen är den farligaste attacken hans trippelsving som du måste lära dig att rulla undan från. I denna fas kan slag blockeras utan att ta skada, men om du lär dig att rulla undan uppstår det fler öppningar för anfall.

När andra fasen träder i kraft börjar bossen brinna och det innebär att du tar skada av att vara i närheten av bossen. Attackerna blir lite mer intensiva och du får mindre tid och utrymme att hela. Den riktiga utmaningen kommer dock när du tagit ner bossen till ungefär halv hälsa och han beslutar sig för att sätta eld på svärdet. Detta innebär en markant ökning i skada och att det inte längre är riskfritt att blockera ett slag.

De bästa tillfällena för attacker är efter bossens trippelsving eller efter att han har gjort en hoppattack. Var dock väldigt försiktig efter hoppattackerna eftersom han vid vissa tillfällen följer upp dem med en explosion som i princip dödar dig direkt om du står för nära. Det är sannerligen ingen skam i att ta hjälp av andra spelare i denna fight.

Old Iron King

Dags för vår första Great Soul och faktiskt en relativt enkel strid. Den största faran med denna strid är att plattformen du befinner dig på är illa anpassad för detta episka moment och det kan därför vara svårt att hitta bra ställen att stå på. Den överhängande faran i att rulla ner i lava är också ett problem.

Old Iron King är en ganska långsam boss, men kompenserar detta med gott om kraft i svingarna och en förmåga att knuffa ner dig i lavan som omringar plattformen du står på. Hans svingattacker kan undvikas relativt enkelt med rullningar i sidled, men eftersom svingarna är en aning fördröjda är det lätt hänt att rulla för tidigt. Hans eldsprutande kan oftast undvikas genom att ta skydd bakom väggen till höger, men var noga med att inte stå kvar där för länge, för då blir du grillad.

När du har lärt dig dessa grundläggande taktiker är Old Iron King en ganska enkel boss. Han tar evigheter på sig att återhämta sig från en attack och det ger dig tillfälle att både attackera honom och hela dig själv. Har du klarat dig förbi Smelter Demon är Old Iron King en munsbit för dig.

Som vanligt går det att följa mina äventyr i sin helhet på Twitch.

2 kommentarer
  1. Joel Persson Joel Persson
  2. Vicce

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.