Veckans fråga: Vad vill du se i nästa PS4-uppdatering?

Förrförra veckan släpptes äntligen mjukvaruuppdateringen till PS4 som introducerade en rad efterlängtade funktioner som gör våra liv lite enklare. Nu kan vi bland annat sortera spel i mappar, använda en snabbmeny vid sidan av spelet vi spelar, söka efter titlar i våra bibliotek och mycket annat.

Även om dessa nya funktioner gör våra konsoler betydligt smidigare finns fortfarande en hel del kvar att önska. Veckans fråga handlar därför om vilka nya funktioner och förbättringar du vill se i nästa firmware.

Krille vill se mer kärlek till troféer

Den nya snabbmenyn till PS4 i all ära, men för trofésamlare hade en karbonkopia av Xbox Ones snabbmeny varit att föredra. Här ser man exempelvis hur nära man är att låsa upp varje specifik achievement, samt hur stora framsteg man gjort sedan förra spelsessionen.

Den nya snabbmenyn till PS4 i all ära, men för trofésamlare hade en karbonkopia av Xbox Ones snabbmeny varit att föredra. Här ser du hur nära du är att låsa upp varje specifik achievement, samt hur stora framsteg som gjorts sedan förra spelsessionen.

Något som fått mig att lägga många extratimmar på spel jag uppskattar är troféer. Dessa fungerar utmärkt som en digital morot för att få mig lyckas med något svårt eller tidskrävande, och kan många gånger locka till att spela spel på annorlunda sätt jämfört med vad jag hade gjort i vanliga fall.

Men bortsett från platinatroféer och en halvdan sorteringsfunktion har Sony inte gjort särskilt mycket för att förbättra vår troféupplevelse gentemot konkurrenternas system. Ärligt talat känns hela trofébiten faktiskt klumpigare på PS4 än vad motsvarande system var när Microsoft introducerade hela achievement-hysterin för snart elva år sedan.

Jag vill att Sony sneglar lite mer på Xbox One inför nästa mjukvaruuppdatering. Ge oss topplistor där vi kan jämföra vem som håvat in flest troféer på vänlistan, både den senaste månaden och någonsin. Låt oss med enkla procentmätare följa hur långt vi har kvar tills vi låst upp en specifik trofé som går ut på att hitta föremål, skjuta ”huvudskott” eller liknande. Låt oss visa upp troféerna vi är mest stolta över på virtuella bokhyllor och inför tidsexklusiva troféer för speciella evenemang. Men framförallt hoppas jag att troféerna i framtiden kommer att synkas helt automatiskt mot molnet i samma ögonblick som du låser upp dem.

Jespers dröm är bakåtkompatibilitet

En av många skivor som jag vill ska fungera i min PS4

En av många skivor som jag vill ska fungera i min PS4

Jag skulle helst se kompatibilitet med skivor från PlayStation 1 och 2. Jag förstår att de vill tjäna pengar på att sälja spelen igen, men jag tror ändå att merförsäljning av hårdvara och goodwill i marknadsföringssyfte väger tyngre. Självklart skulle kompatibiliteten vara regionsfri, så att vi i Europa skulle kunna ta del av storheter som Final Fantasy Tactics och Xenogears.

Om jag fortsätter spåna fritt, tycker jag att stöd för en extern hårddisk för lagring av nedladdade spel och sparfiler vore på sin plats. Dagens spel tar så mycket utrymme och begränsningen med en intern, tunn 2,5-tumsdisk gör att jag fyller disken direkt trots att jag har 2TB.

Slutligen gillar jag inte PlayStation Store på PS4 utan använder oftast butiken från dator och köar upp nedladdningen därifrån. Jag tycker Sony borde prioritera en rejäl optimering av butiken både med avseende på användarvänlighet och responstid. Jag förstår inte varför det år 2016 ska behöva ta flera sekunder att ladda innehållet efter jag trycker på en kategori.

Martin vill att USB-stödet kliver in i 2000-talet

Stoppa in USB-minnet, starta kopiering, åk på semester...

Stoppa in USB-minnet, starta kopiering, åk på semester…

Jag har en son som är starkt inspirerad av Youtube-personligheter och deras kanaler där de spelar igenom spel samtidigt som de kommenterar. Som den goda fader jag försöker att vara, deltar jag i en del av hans videoprojekt. Att ladda upp oredigerat (eller halvdant redigerat via SHAREfactory) material till Youtube går fort och är förhållandevis enkelt.

Problemet uppstår när vi försöker skapa häftiga intron och inkorporera dem i klippet med det inspelade materialet. Originalfilmen behöver då såklart flyttas till min Mac och här blir jag lika häpen varje gång, eftersom det tar flera timmar att kopiera över informationen till en extern hårddisk. Laddar jag upp till sociala media går det på några minuter, och här misstänker jag att det är något riktigt knasigt med överföringsprotokollet.

Min önskan är att Sony uppdaterar stödet för USB och sättet som data kopieras; det måste gå att få upp hastigheten i överföringen drastiskt!

Vad skulle du önska dig i nästa uppdatering?

6 kommentarer
  1. Anton Bjurvald Anton Bjurvald
  2. Jerry Olsson
  3. Andréas Ohlsson
  4. Andréas Ohlsson
  5. Alestes Alestes
    • Alestes Alestes

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.