Chefredaktörens utmaning [Vecka 43]

Med snart bara två månader kvar på året är det dags för slutspurten i denna årslånga utmaning, och för tillfället ser det positivt ut. Trots högvis med spel i recensionshögen, och en ofrånkomlig beslutsångest om vad jag ska spela först, har jag lyckats bocka av ett par titlar i veckan som har gått. Tur är väl detta eftersom storspelen fortsätter att hejdlöst forsa in.

Denna vecka har dock dominerats av spel till PlayStation Vita, vilket är glädjande eftersom det betyder att det fortfarande finns liv i den lilla portabla enheten, trots att så många hävdar motsatsen.

44. Yomawari: Night Alone

Denna vecka släpptes det japanska skräckspelet Yomawari: Night Alone (6/10)vilket är ett spel som jag sedan länge haft ögonen på. Kombinationen av den traditionellt sett obehagliga japanska skräcken och den söta chibi-stilen på grafiken skapar en intressant kontrast, och presentationsmässigt är det en ypperlig upplevelse. Problemet är dock att spelmekanikerna inte är riktigt lika polerade som de övriga aspekterna, och det finns flera punkter som är riktigt frustrationsframkallande. Om du har tålamod med några emellanåt orättvisa spelsekvenser är det dock definitivt värt att titta närmare på.

45. Root Letter

Ännu ett japanskt spel som jag har haft på min radar under en längre period, mycket för att jag gillar spännande visuella romaner. Detta spel innefattar lite detektivarbete när huvudpersonen hittar ett 15 år gammalt brev från en brevvän från skoltiden. I brevet finns en bekännelse som gör att protagonisten känner sig tvungen att ta reda på vad som egentligen skedde, och det är ett mysterium med många lager att ta sig igenom. I skrivande stund är det fortfarande embargo på spelet, men senare idag kommer du att kunna läsa min recension!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.