Vad spelar du i helgen? [Vecka 51 2019]

Just D sjunger om att vara packad som NK den 23 december och den här helgen kan det vara skönt att avstå stadskärnor och köpcenter till förmån för vardagsrummets och PlayStations välkomnande famn. Förutom att bjuda på fjärde advent, så är det också den sista helgen innan storhelgerna jul och nyår.

Spelreorna är i full gång och det finns massor av fantastiska spel till facila priser. Delar av redaktionen har gått på julledighet och kommer kanske att ha extra mycket tid för spel.

Jonny terroriserar sin omgivning

”Upp med händerna, det här är ett rån!”

Äntligen är det dags för lite ihållande ledighet. Det har varit en lång höst med många spelsläpp, och det har varit svårt att hinna med att spela allt jag har varit sugen på. Nu har ja en chans att ta igen mig.

Den kommande helgen ska jag börja den semesterlånga spelsessionen med något milt, nämligen det efterlängtade mys-liret Untitled Goose Game. Det har varit mycket skratt och nyfikna tankar som har omgärdat den här till synes enkla spelidén, och det ska bli kul att få se hur slutresultatet blev.

Om jag lyckas vaska fram lite mer speltid nu dagarna innan jul funderar jag även på om jag ska dra igång en genomspelning av den gamla PS1-klassikern Breath of Fire III, men vi får se om det blir något av det.

I vilket fall, god jul!

Martin längtar tillbaks till Japan

Så här skräpigt minns jag inte Osaka!

”Om inte Martin kan åka till Japan, får Japan komma till Martin”, skulle jag kunna sammanfatta helgens ringa spelplaner med. Jag började ett alldeles nytt äventyr under förra helgen; Yakuza Kiwami (8/10) och håller precis på att sätta mig in i själva berättelsen.

Även om jag inte blivit totalt hänförd ännu, är jag ordentligt road över spelet och framför allt miljöerna då det känns som att vara tillbaks i Osaka där vi tillbringade några dagar i höstas.

Jesper vägrar sluta

Blod, aska och ond, bråd död väntar runt varje hörn.

Med risk för att imitera en repad LP-skiva går helgen åter i The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel III (10/10)’s tecken. Och det har varit en bra vecka för serien, då de två mellandelarna innan Trails of Cold Steel-serien har utannonserats på PlayStation 4 i Japan och en helt ny serie är under utveckling i The Legend of Heroes-eposet.

Utöver detta har ju äntligen actionrollspelet Ashen släppt på PlayStation 4 och jag är nyfiken på det. Och som om inte det vore nog kommer jag nog inte att kunna hålla fingrarna från det nya rytmspelet Audica från Guitar Hero och Rock Band-veteranerna Harmonix som släpptes på PlayStation VR för en dryg månad sedan.

Vad spelar du i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.