Vad spelar du i helgen? [Vecka 49 2022]

Ju mindre tid det är kvar på året, desto mer längtar man efter att få se vad nästa år kommer att bjuda på i spelväg. Samtidigt har det varit ett riktigt bra spelår i år, vilket gör att man kanske snarare blir rädd för att släppa taget om det.

Kanske har du likt många av oss på redaktionen ett helt gäng med spel från i år (eller til och med tidigare år) som du inte har hunnit spela än? Om så är fallet kan det vara värt att ta sig en funderare, slappna av och helt enkelt fokusera på det spel man verkligen är sugen på. Nedan får du veta vilka spel vi på bloggen fokuserar på för stunden.

Jesper återbesöker Midgar

Zack har både slumpen, materia och accessoarer på sin sida.

Det blir en paus i min genomspelning av God of War Ragnarök (10/10) då jag har fått ett recensionsprojekt på mitt bord. Det handlar om nyversionen av Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion som jag spelade redan 2007 på PlayStation Portable. Nu är det upphottat för moderna konsoler och återanvänder delar av det eminenta Final Fantasy VII Remake (9/10). Det blir Zacks äventyr som tar precedens även om det blir svårt att hålla fingrarna borta från den veritabla kakburken som Kratos och Atreus bjuder på.

Johan gräver vidare i spelhögen

Det finns alldeles för få diagonalhissar i vår vardag.

Precis som förra veckan är det mestadels en kapplöpning mot klockan för att hinna med de spel som potentiellt platsar på årlistorna som vi sammanställer för fullt. Signalis är ett av dessa spel och kommer förmodligen att vara högst på att göra-listan de kommande dagarna. Jag har dessutom väntat alldeles för länge med att sätta tänderna i Tunic, och detta kommer troligtvis också att spelas flitigt de kommande dagarna.

Jonny spanar framåt

”Sju rymdsjuka rymdmän” – viskade han i mitt öra.

I en veckas tid har jag haft fullt upp med att banka mutanter gula och blå i The Callisto Protocol. Spelet är ett av årets kanske mest uppmärksammade skräckspel och spelvärldens tankar om det är lika varierande som färgerna på nämnda mutant. Tanken är att jag ska runda av det i helgen för att släppa en recension i nästa vecka.

Väl klar med det ska jag ge mig på nästa recensionsspel, nämligen det lite mysigare Chained Echos.

Vad tänker du spela i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.