Vad spelar du i helgen? [Vecka 49 2017]

Oj vad tiden rusar framåt! Det känns som att de sista veckorna på året går fortare och fortare ju närmare jul och nyår vi kommer. Snart sitter vi där med runda magar, ihopknycklat julklappspapper och förhoppningsvis ett eller annat efterlängtat spel till favoritkonsolen som tomten levererat.

Trots att spelbranschen i det närmaste har gått i ide, har det trillat in en del trevliga spel för recension här på redaktionen. En del av oss kommer nu att avslöja vilka titlar det rör sig om – vem vet, kanske är det årets spel som någon av skribenterna håller på att köra igenom?

Martin hänger lite med Avicii

Jag undrar vad som finns bakom dörren?

Jag fick äran att recensera Amplitude-klonen Invector, vilken är proppfull med musik av och med den svenska EDM-stjärnan. Jag har snart kört igenom alla låtar för att lära mig kontrollerna någorlunda och helgen kommer därför bestå i att försöka klara mig helskinnad på den högre svårighetsgraden.

Jag har även grävt lite djupare i skämshögen och hittat Stories: The Path of Destinies (8/10) med endast två troféer kvar till platina. Därför blir det lite nötande av nivåer i det, kombinerat med en genomkörning av Infamous: First Light (6/10) vilket jag glömt bort helt att spela. Jag kommer även att fortsätta mitt äventyr bland de knepiga varelserna i det ljuvligt charmiga Undertale; ett rollspel som osar retro och humor.

Johan utmanar det expanderade ödet

Inte alla vet att egyptiska riket sträckte sig hela vägen till Merkurius.

Som många säkert känner till kom ju den efterlängtade expansionen till Destiny 2 (9/10) tidigare i veckan, och eftersom jag redan har tillbringat en hög timmar med grundspelet tog jag mig även an Curse of Osiris när recensionskoden dök upp. Den utökade kampanjen är redan avklarad, och helgen kommer därför att tillbringas med att nöta resterande innehåll för att kunna skriva ihop en recension till nästa vecka.

Som om inte detta var nog kommer jag även att fördjupa mig i Hellblade: Senua’s Sacrifice, som nu dessutom är prissänkt på PlayStation Store. Ninja Theory har nästan alltid lyckats fånga mig med sina skapelser, och jag har ganska höga förväntningar på detta spännande spel.

Jesper skjuter demoner

Det är inte bara svordomarna som ger svavelos när man springer på elaka demoner.

Det har blivit dags för mig att recensera mitt första spel för PlayStation VR och jag la vantarna på redaktionens exemplar av Doom VFR. Det blir intensivt skjutande med Aim-kontrollern och en hjälm på huvudet under helgen.

Mellan lussebullarna och pepparkakorna ska jag nog hinna spela något mer, och då faller lotten på A Hat In Time som är ett plattformsäventyr av den gamla skolan. Jag har köpt på mig några hidden object-spel på rea också och jag kanske hinner börja spela Eventide: Slavic Fable.

Vad spelar du i helgen?

Ett svar
  1. Quint Quint

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.