Vad spelar du i helgen? [Vecka 42 2018]

Hej och hå! Nu är det inte många veckor kvar till jul och nyår med allt vad det innebär i form av ledigheter, presenter och snö(?). Ännu håller dock hösten sig fast med sina vackra färger och lynniga väder. Oktober månad börjar närma sig sitt slut och den fullmatade spelhösten börjar lugna ned sig en smula.

Oavsett om du tycker om mysiga höstpromenader eller intensiva spelsessioner framför din PlayStation-konsol, har helgen äntligen kommit till oss. Personligen ser jag fram emot en lite lugnare helg än förra veckan och förhoppningsvis hinner jag klämma in lite fler speltimmar under dessa kommande dagar.

Jesper besöker ett dramatiskt Shibuya

Det fantastiska karaktärsgalleriet där bland annat en polis, en journalist och en virusforskare samsas.

Förra helgen nöp jag äntligen platinumtrofén i Shadow of the Tomb Raider (8/10) och har lämnat det bakom mig. Jag har gått vidare i skämshögen och har påbörjat den visuella romanen 428: Shibuya Scramble. Det är ett spel från Spike Chunsoft som även ligger bakom serierna Danganronpa och Zero Escape, och det märks verkligen. Grafiken i 428 består av foton och filmklipp och förmedlar en otrolig närvarokänsla i hjärtat av Tokyo. Det bjuder på skruvad humor och överdrivet drama, men fängslar mig oerhört och jag längtar till nästa session under helgen.

Blir det tid över kommer den att fyllas med Yoku’s Island Express (9/10) som har seglat upp som en av årets favoriter och jag hade aldrig trott på förhand att genremixen av Metroidvania och Flipper skulle fungera så fantastiskt bra som det gör.

Jerry letar skatter i djungeln

Lara har fått ett djungelknott i ögonvrån.

Mina äventyr med Lara Croft fortsätter vidare i Shadow of The Tomb Raider (8/10). Jag hoppas att komma riktigt långt i äventyret denna helg, kanske till och med klara av hela spelet. Förhoppningsvis hinner jag fullfölja uppgiften innan det nalkas vilda västern nästa vecka, då Red Dead Redemption 2 släpps.

Min jakt på Adept-troféer fortsätter vidare i Dead by Daylight. Denna gång ska jag försöka vinna några pokaler med hjälp av Claudette, Trapper och kanske även motorsågsgalningen Hillbilly den här helgen. Eftersom Halloween närmar sig, vore det ju extra roligt att knipa en trofé med Michael Myers också.

Martin byter skepnad och återvänder till Lordran

Jag känner igen dig. Känner du möjligtvis en herre vid namn Dekker?

Jag känner igen dig…känner du möjligtvis en herre vid namn Dekker?

Det var ett tag sedan jag satte tänderna i ett recensionsprojekt, men nu var jag lycklig nog att lägga vantarna på The Shapeshifting Detective. Titeln är ytterligare ett filmiskt spel från D’Avekki Studios, studion bakom The Infectious Madness of Doctor Dekker (7/10). Eftersom jag uppskattar FMV-genren, ser jag verkligen fram emot att se vad för äventyr som väntar mig denna gång.

Skam den som ger sig! Efter ett dussintal nederlag mot bossarna Ornstein och Smough i Dark Souls Remastered (10/10), har jag tappat lusten att nedgöra dem alldeles själv. Jag kommer dock inte att ge upp utan tänker att ta hjälp av en fantom eller två för att så småningom kunna fortsätta resan genom min andra genomspelning av detta mästerverk.

Vad spelar du i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.