Vad spelar du i helgen? [Vecka 39 2023]

Även om sensommarvärmen fortfarande försöker kämpa sig kvar med näbbar och klor i södra Sverige säger kalendern att vi är inne i hösten nu. Och när kalendern säger att det är höst börjar även spelen forsa ut till våra konsoler. Med bara ett par skälvande dagar kvar till oktober sitter flera av årets största lanseringar i startblocken, och några av dem har faktiskt redan anlänt i redaktionen.

Vi kämpar på med att rensa att göra-listan från september för att få utrymme för den stundande anstormningen, men vi vill förstås även veta vad som rullar på din konsol denna helg.

Johan långpendlar mellan New York och Bagdad

Spider-Man 2…. aha, nu fattar jag.

Som det nämndes ovan har ett par av oktobers stora titlar redan anlänt i redaktionen och landade av en händelse på mitt bord. Jag kommer alltså att jonglera Assassin’s Creed Mirage och Marvel’s Spider-Man 2 denna helg och troligtvis ett tag framöver. Det är två spel som jag verkligen har sett fram emot i år, och jag ser fram emot att kunna hårdgranska dem i recensionsform.

Förhoppningsvis kommer jag att bli klar med Mirage-recensionen i samband med att embargot lyfter nästa vecka, men mina intryck från Spider-Man 2 kommer att dröja ytterligare ett par veckor.

Jonny utforskar mystiska platser

”Är det bara jag eller luktar det lite unket här inne?”

Igår kväll hade jag och kollegan Fredrik ett intressant samtal som berörde filmskaparen David Cronenberg, konstnären H.R Giger och dessa herrars fascination för metall, kött och skräckinjagande design. Det är inte varje dag vi tar oss an såna samtalsämnen, men nog ligger de nära till hands när man diskuterar spelet Scorn.

Titeln är bara en av många spännande recensioner som snurrar på redaktionen just nu, och det blev min lott att ta hand om det här köttiga äventyret. Hur det går får ni veta inom kort.

Fredrik återutforskar Night City

Night City har aldrig sett så vackert ut som efter 2.0-uppgraderingen.

Jag håller på att avsluta texter om både Armored Core VI: Fires of Rubicon och Baldurs Gate III, men kunde såklart inte låta bli att dyka tillbaks in i Cyberpunk 2077. Dels kom det en större uppdatering nyligen som omarbetade spelsystemen en del, men även en ny expansion. Kontrasten mellan hur spelet flöt på när det först släpptes till Playstation 4 och hur det är nu är verkligen som natt och dag. Det flyter på markant bättre och förändringarna i färdighetssystemet känns intressanta – nu krävs det lite mer strategiskt tänk och planerade i hur man vill utforma sin karaktär. Jag har ännu inte nått fram till startpunkten för Phantom Liberty, men väldigt många har noterat att det är en rätt omfattande expansion med en tajt och välberättad handling, så det ska bli intressant att uppleva så småningom.

Vad tänker du spela i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.