Vad spelar du i helgen? [Vecka 35 2023]

Nu när vi har lagt augusti bakom oss och hösten börjar glänta på dörren är det ju traditionellt i spelbranschen att lanseringarna börjar rampa upp, både i storlek och frekvens. Med tanke på hur starkt spelåret har varit hittills i båda dessa kategorier är det snudd på skräckinjagande att tänka på hur vi ska hinna med alla dessa godbitar.

Men istället för att blicka alltför långt framåt kan vi istället fokusera på vilka planer du har för helgen, och vi sätter som vanligt bollen i rullning.

Jonny jagar spöken

Jag vet inte om jag vill leka kurragömma med dig längre.

Helgen går i rädslans tecken för min del då jag huvudsakligen har tänkt spela tonårsskräckisen The Bridge Curse: Road to Salvation. Nu när hösten är i antågande passar det rätt så bra med den sortens spel, och jag ser fram emot mer av samma vara.

Häromdagen startade jag även upp en ny genomspelning av Deep Rock Galactic med några vänner. Spelet har ett ganska intressant upplägg genomsyrat med humor vilket gör det till en väldigt underhållande upplevelse att spela tillsammans. Om tiden tillåter blir det kanske ett eller annat besök i rymdgruvan också.

Fredrik leker mekaniker

Med ett schysst automatvapen borde det gå att fälla även en väsentligt större robot

Jag har haft förmånen att hinna spela en hel del av From Softwares senaste actionspel. Armored Core VI: Fires of Rubicon är det senaste spelet i serien som fokuserar på mekande med mekaniska fordon i en mörk framtid istället för mörka fantasier. Det kommer en recension inom kort, så håll ögonen öppna. Om jag behöver en paus från robotfajtande så tänkte jag försöka hinna bli klar med tonårsdinosaur-dramat Goodbye Volcano High och kanske åtminstone skapa min karaktär i Baldurs Gate 3.

Jesper morsar på grottor och drakar

Karaktärsgenerators blir väl min första anhalt under lördagen även om jag inte skapar någon halvorch initialt.

Jag har köpt den digitala deluxe-utgåvan av Baldur’s Gate 3 för att få tillgång till det under lördagkvällen. Jag har redan bestämt mig för att skapa en paladin med fokus på styrka och karisma och spelar bara lite ströspel i väntan på det. Jag blev klar med Life is Strange: True Colors (9/10) i veckan och älskade det, även om extrakapitlet var det svagaste i hela serien.

Vad tänker du spela i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.