Vad spelar du i helgen? [Vecka 35 2018]

Välkommen till augusti månads sista helg! Bakom hörnet lurar september, och i och med det, även en uppsjö av efterlängtade titlar. Jesper har sammanställt de bästa titlarna i månadens höjdpunkter, vilket vi publicerade tidigare idag.

Om du inte var på plats, eller missade att följa nyheterna från Gamescom 2018, kan du enkelt leva dig in i atmosfären genom att läsa Johans inlägg där han beskriver vad han upplevde under sina tre dagar i Köln. Svettlukt och sorl får du dock försöka frammana själv.

Men nu är det äntligen fredag. Fram med snacks och dricka, starta din PlayStation 4 och njut av helgen!

Jesper svingar sig mellan skyskraporna

Det är inte nätdejting det handlar om direkt…

Den här veckan får jag avslöja att jag spelar Marvel’s Spider-Man för fullt med intentionen att skriva en recension. Det blir fullt fokus på det under helgen med avsikt att ha en recension klar innan släppet den 7 september.

Ett avbrott blir det dock för en session med brädspelet Gloomhaven, då det speltillfället varit bokat sedan flera veckor tillbaka.

Jerry hanterar svärd och flyr från mördare

Swish swosh! Svärden vajar fint i vinden.

Jag har blivit förälskad i det asymmetriska skräckspelet Dead by Daylight och varje spelomgång bjuder på nagelbitande spänning. Denna helg ska jag ta mig an överlevarrollen oftare och testa hjältar som jag inte spelat med ännu. Jag kommer köra ett par rundor med mördare också, givetvis är Michael Myers högt uppe på listan.

Jag inskaffade NieR: Automata (8/10) för ett par veckor sedan, dock har jag inte spelat det så värst mycket. Men jag ska ta en närmare titt på detta annorlunda rollspel och njuta av den vackra musiken. Jag är säker på att det blir några omgångar Dead Cells (9/10) också eftersom jag vill gärna låsa upp en trofé till, eller två.

Martin möter sina inre demoner

Den dynamiska duon dräper dig definitivt därifrån... DUCKA!

Den dynamiska duon dräper dig definitivt därifrån… DUCKA!

Om det är någon speltyp som jag verkligen inte klaffar med, så är det onlineskjutare med fokus på att nedgöra andra spelare. Jag vet inte vad det beror på egentligen, men jag har aldrig trivts speciellt bra i det klimatet. Därför ska det bli väldigt intressant att prova några matcher i det VR-exklusiva Firewall Zero Hour, som förutom hektiska strider, bygger på taktik och kommunikation. Meningen är att du ska få läsa om mina upplevelser i en recension, men den dröjer nog någon vecka.

Självklart blir det även en del turer i det allt mer fantastiska Dark Souls: Remastered (10/10) där jag nu övar upp muskelminnet för att bli riktigt duktig på att parera och kontra silverriddarnas attacker. I Anor Londo krävs det verkligen att den färdigheten är på topp. Eventuellt ger jag mig på och försöker nedgöra bossarna Ornstein och Smough också – två samtidiga bossar är väl roligare än en ensam?

Men nu till den stora frågan, vad spelar du i helgen?

Ett svar
  1. Paul

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.